Gymnasietävlingen – nu även för nyanlända

Gymnasietävlingen – nu även för nyanlända

Ebba Witt-Brattström i Strängnäs, Therese Söderlind och Bob Hansson i Sundsvall, Agnes Gerner i Järna, Fredrik Ekelund i Malmö Startveckan 16 – 20 oktober bjöd på mängder av författarbesök på gymnasier runt om i landet. Och så kommer det att fortsätta fram till tävlingens deadline 25 februari!

I år vill vi göra tävlingen ännu mera tillgänglig. Därför erbjuder vi översättning till svenska åt nyanlända som vill delta i tävlingen men helst skriver på sitt modersmål. Samtidigt är en dryg tredjedel av de kostnadsfria författarbesöken vikta åt klasser med nyanlända. Läs mer här!

Mötet med en författare kan bli avgörande för en ung människas förhållande till det skrivna ordet. Med vår tävling Jag skriver i dina ord vill vi ge denna upplevelse till så många gymnasieelever som möjligt.

 

Detalj ur årets affisch av konstnären Tom Bogaard.

Tävlingen är öppen för bidrag från hela landet och går ut på att eleverna ska skriva egna texter utifrån redan befintliga dikter eller låttexter. För att inspirera till skrivande bjuder vi på kostnadsfria författarbesök på gymnasieskolor runt om i landet.

Jag skriver i dina ord leds av Författarcentrum Väst i samordning med Författarcentrums övriga regionkontor i Umeå, Malmö och Stockholm.

Läs om den nya tävlingsomgången 2017 på www.jagskriver.nu

– där finns fullständiga tävlingsregler, inspirations- och studiematerial samt intressanta artiklar om läsning och skrivande!

Tävlingen arrangeras av Författarcentrum med stöd av PostkodLotteriets Kulturstiftelse