Författarcentrum Norr

Författarcentrum Norr

Författarcentrum Norr (eller Norrländska litteratursällskapet) är en ideell förening för yrkesverksamma författare som bildades 1967. Syftet med föreningens arbete – som också sammanfaller med Norrländska litteratursällskapets – är att sprida litteraturen i samhället och skapa möten mellan författare och deras läsare. Vi förmedlar författarbesök, har stipendiegårdar, delar ut priser, har skrivtävlingar, driver läs- och skrivfrämjande projekt samt arrangerar och medverkar i litterära evenemang. Verksamheten stöds av Statens kulturråd.

Författarcentrum Norr omfattar Norrbottens, Västerbottens, Västernorrlands, Gävleborgs och Jämtlands län.

Läs mer om våra verksamheter på:
www.norrlitt.se
www.tidskriftenprovins.se

På gång i Norr

Följ oss på Instagram

Vi uppmärksammar den norrländska litteraturen och skapar möten mellan författare och läsare. På vårt Instagramkonto hittar du reportage, intervjuer och gästpostare.

Följ

Naturastipendium i norr

Naturastipendium innebär att du får gratis boende på en av våra stipendiegårdar. Endast du som är medlem i Norrländska litteratursällskapet/Författarcentrum Norr kan lämna in en ansökan.

Läs mer

Provins på Bokmässan

Den 28 september-1 oktober besöker Provins bokmässan i Göteborg. Deras senaste nummer säljs i Nätverkstans monter och redaktör Elin Persson deltar i ett scensamtal om vikten av kulturtidskrifter med Peder Stenberg, gästredaktör för senaste numret av tidskriftsantologin Plattform och Plattforms redaktör Emma Melldén. På fredagen den 29 september kl 18 arrangeras en släppfest för 2023/3 på Mare literature i Göteborg, där några av de medverkande från numret läser upp sina texter. Den 30 september 9:30-9:50 presenteras Provins aktuella nummer 2023/3 med tema Pengar på Aftonbladets scen. Redaktör Elin Persson har ett samtal med Alexandra Sundqvist, författare, poet och kulturjournalist som medverkar i numret. Det blir ett samtal om arbete, pengar och skrivande

Läs mer

Norrländsk litterär tidskrift

Provins – norrländsk litterär tidskrift grundades 1953 och ges sedan 1982 ut med fyra nummer per år. Tidskriften ges ut av Norrländska litteratursällskapet och vill tjäna som plattform för ett samtal om litteratur och kultur som täcker in hela landet. Sedan 2011 produceras och trycks den i Umeå.