Författarcentrum Öst

Författarcentrum Öst

Författarcentrum Öst är Sveriges största författarförmedling. Vi sprider litteraturen i samhället och skapar möten mellan författare och läsare. Vi har drygt 800 yrkesverksamma författare som medlemmar och förmedlar årligen närmare 1500 uppdrag till skolor, bibliotek, företag, mässor och organisationer. Därutöver driver vi läs- och skrivfrämjande projekt och arrangerar litterära evenemang. Vi erbjuder även professionella lektörs-, redaktörs- och korrekturläsning. Verksamheten omfattar Stockholm, Uppsala, Södermanland, Östergötland, Gotland, Örebro, Västmanland och Dalarna. Vi har förmedlat författarbesök sedan 1967.

På gång i Öst

Författarbesök på äldreboenden

I projektet Litterär vård i vården erbjuder vi vårdtagare inom äldreboende ett komplement till medicinsk vård genom att arrangera författarbesök med fokus på högläsning. Vi anser att alla ska ha rätt till läsning, även de som av olika anledningar inte längre har förmågan att läsa. Litterär vård i vården gör läsningen till en gemensam upplevelse för vårdtagarna och uppmuntrar till samtal.

Läs mer

Vill du delta i Stockholms största bokcirkel?

2023 års utvalda bok är novellsamlingen Till vår ära av Alejandro Leiva Wenger som gavs ut 2001. Under året arrangeras flertal aktiviteter knutna till boken runt om på Stockholms 40 bibliotek, såväl fysiska som digitala. En nyutgåva av Till vår ära ges ut av Albert Bonniers förlag.

Läs mer

Boka en fackboksförfattare till din skola!

Bra fackböcker ger barn och unga ett större ordförråd, ökad begreppsförståelse och vidgade tankemönster. Därför satsar Författarcentrum Öst på att få ut fler fackboksförfattare i skolan i nya projektet ”På riktigt – sakprosa i skolan”.

Läs mer

Manustjänster – proffsig hjälp för alla författare

Vi hjälper dig som har ett manus, eller en manusidé, till ett stort steg mot ett manus färdigt för tryck. Etablerade såväl som helt färska författare använder sig av tjänsterna. Alla våra medarbetare har relevant utbildning och yrkeserfarenhet.

Läs mer
skrivande händer

Boka författare

Välkommen att boka författare till skol- och biblioteksbesök, skrivarverkstäder, litteraturfestivaler, uppläsningar, inspirations- och studiedagar med mera.