Sassa Buregren

Sassa Buregren

Jag bor i Halland, i Bua norr om Varberg. Jag skriver, ritar och målar mina böcker.  När jag växte upp var det bilderna som tog mig igenom texten. Uppslag med bara bokstäver bläddrade jag förbi, läste bara de sidorna där det fanns bilder och det blev ganska konstigt ibland. Men bilderna gjorde mig nyfiken och då kunde jag ofta stava mig igenom texten. Så för alla de barn som är som jag har jag fyllt mina böcker med massor av bilder. Stora bilder och små bilder, ramar och anfanger. (Nuförtiden kan jag läsa böcker utan bilder också.)

Jag skriver handböcker, fakta för barn. Ibland med ganska komplicerade ämnen som demokrati och feminism. Därför finns det en ramhandling, man får följa till exempel Jorinda eller Ebba när de funderar och tar reda på saker, och kommer på bra och konstruktiva sätt att hantera olika frågor på.
För mig handlar det i grunden om barnens mänskliga rättigheter. Inte bara vackra ord utan konkreta redskap att använda när det behövs. För det inger hopp att veta. Läs mer.