Seminarieserien På skrivkammaren

Seminarieserien På skrivkammaren

Författare talar med författare om skrivandets hantverk och kreativa processer

Seminarierna vänder sig till författare och andra som intresserar sig för skrivandets hantverk och kreativa processer. Seminariemakare är Anna Mattsson.

Seminarieserien återupptas 14 februari 2017 – Alla hjärtans dag!

Tema: Kärleken, gäster: Lena Andersson och Kajsa Öberg Lindsten

Vi är glada över att kunna hälsa Folkuniversitetet välkommen som ny samarbetspartner! (På Skrivkammaren var pausad hösten 2017 på grund av att vår dåvarande partner ABF lade ned sin seminarieverksamhet i Göteborg).

Klicka här för att läsa mer om seminariet 14 februari!

Detta har hänt:

Första seminariet i serien ägde rum i februari 2014, och leddes av FCV:s Anna Mattsson och Christine Falkenland. Rubriken var Skrivandets sinnen och gäster i panelen var Elisabeth Rynell och Robert Kangas. Seminariet ägde rum Restaurang Trappan i Folkets hus. Därefter har det hållits ett seminarium per termin.

Hösten 2014: Anna Mattsson och Jessica Schiefauer samtalar med Gro Dahle och Per Magnus Johansson om Flow och kreativitet. Ett samarrangemang med även Minerva, Sveriges Författarförbunds sektion för fackboksförfattare.

Våren 2015: Anna Mattsson och Jessica Schiefauer pratar med Nino Mick och Zulmir Bezevic om Politiken skrivkammaren.

Hösten 2015: Att springa vidare i någon annans fotspår. Anna Mattsson och Jessica Schiefauer samtalar med Jessica Kolterjahn och Elin Boardy om den fiktiva biografin.

Våren 2016: Ruset skrivkammaren. Tove Folkesson. Kristian Lundberg ställde in i sista stund.

Hösten 2016: Vreden skrivkammaren. Anna Mattsson och Martin Engberg samtalar med Aase Berg och Mats Kolmisoppi. Seminariet byter lokal till Göteborgs Litteraturhus.

Våren 2017: Byggstenar skrivkammaren. Gäster: Gabriella Håkansson och Johan Theorin. Om det material som författaren kan behöva för att skriva sina böcker, från diagram till morfars näsduk… eller vad det nu kan vara.