Författarcentrum Syd

Författarcentrum Syd

Författarcentrum Syd är en ideell förening för yrkesverksamma författare. Föreningen har cirka 400 medlemmar i Skåne, Blekinge och Småland. Genom författarförmedlingen bokar Författarcentrum Syd årligen cirka 500 författarbesök och framträdanden.

 

Vi är också arrangör av flera publika litterära program som vi såväl gör i egen regi och i samarbeten med andra föreningar och kulturaktörer i vårt upptagningsområde. Läs mer om Författarcentrum Syd här.

På gång i Syd

Stora författardagen i Hässleholm

Säkra en plats på Sydsveriges stora litteraturdag! Hässleholms kulturhus 17 nov kl 9-16. Sydsveriges största författardag: femton författare och fem spännande samtal på temat ”Gränser”.

Läs mer

Boknytt i Syd hösten 2022

Författarcentrum Syd tipsar om nyutgivna och kommande böcker av våra medlemmar. Planerar du för att boka in en författare? Här finns tips om aktuella författarskap.

Läs mer

Julmingel i Lund 9 december

Kvällens tema är ”Litteraturen, en känslig sak” och tre av våra medlemmar talar om litteraturens roll i samhället, vilka känslor som litteraturen väcker och hur vi som författare jobbar med läsarnas känslor. Från det stora, till det lilla.

Läs mer om vad som är aktuellt i Författarcentrum Syd här.

NaturLitt Malmö

NaturLitt Malmö är ett litterärt program som knyter samman litteraturen med klimatet. Under hösten arrangerar vi tio publika litteraturevenemang runt om i Malmö som handlar om miljö, hållbarhet och natur ur olika perspektiv.

Läs mer