Författarcentrum Syd

Författarcentrum Syd

Författarcentrum Syd är en ideell förening för yrkesverksamma författare. Föreningen har cirka 400 medlemmar i Skåne, Blekinge och Småland. Genom Författarförmedlingen bokar Författarcentrum Syd årligen cirka 500 författarbesök och framträdanden.

 

Vi är också arrangör av flera publika litterära program som vi såväl gör i egen regi och i samarbeten med andra föreningar och kulturaktörer i vårt upptagningsområde. Läs mer om Författarcentrum Syd här.

Författaren Merima Dizdarević.

På gång i Syd

Bildning sker i praktiken – inte i teorin

I en debattartikel i Göteborgsposten ifrågasätter Författarcentrum Riks ordförande Martin Engberg tillsammans med Författarcentrum Västs ordförande Hanna Jedvik, delar av den nuvarande regeringens litteraturpolitik och deras syn på hur litteraturen och bildningen ska nå människorna.

Läs mer

Bokbildning pågår

Varmt välkommen till fyra unika bokcirkelaftnar där vi tillsammans med en aktuell författare läser en bok och pratar om ett tema. Du väljer själv om du vill läsa boken och delta aktivt eller om du bara vill sitta och lyssna – båda delar går lika bra!

Läs mer

Stora författardagen

Varmt välkommen till Stora författardagen, en inspirations- och utbudsdag med litteraturen i centrum på Jönköpings stadsbibliotek. En heldag som bjuder på författarsamtal, goda exempel på hur författare kan inspirera och användas som ett värdefullt komplement i det läsfrämjande arbetet på bibliotek och skola.

Läs mer

Läs mer om vad som är aktuellt i Författarcentrum Syd här.

Poesi i fokus 2024

Författarcentrum Syd vill under 2024 satsa på poesi och synliggöra både lyriken och dess särskilda författare, samt bidra till dess synlighet i olika sammanhang.

Läs mer