Författarcentrum Syd

Författarcentrum Syd

Författarcentrum Syd är en ideell förening för yrkesverksamma författare. Föreningen har cirka 400 medlemmar i Skåne, Blekinge och Småland. Genom Författarförmedlingen bokar Författarcentrum Syd årligen cirka 500 författarbesök och framträdanden.

 

Vi är också arrangör av flera publika litterära program som vi såväl gör i egen regi och i samarbeten med andra föreningar och kulturaktörer i vårt upptagningsområde. Läs mer om Författarcentrum Syd här.

Författaren Merima Dizdarević.

På gång i Syd

Medlemsinbjudan

Under kvällen den 20 oktober kan du ta del av en visning av Skissernas nya utställning, njuta av kollegialt mingel och slutligen följa författaren och illustratören Lena Sjöberg på en bildspelsresa från det allra första bokförsöket till det senaste.

Läs mer

Böcker som funkar

Böcker som funkar är en ny författardag som vänder sig till barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning och funktionsvariation. Dagen äger rum den 16 november på ABF-huset i Malmö.

Läs mer

Barnkonventionen – ett verktyg för kultur i skolan!

För dig som är medlem i Författarcentrum Syd kommer nu uppföljningen till vårens digitala föreläsning om Barnkonventionen – vad spelar den för roll? En halvdagsworkshop för dig som vill få fördjupad kunskap om Barnkonventionen.

Läs mer

Läs mer om vad som är aktuellt i Författarcentrum Syd här.

Varannan Sakprosa

Vi satsar på sakprosan 2023, för att synliggöra både den och dess särskilda författare. Men också för att bidra till dess utveckling som unik litterär form. Detta kommer att märkas vid egna program och arrangemang då vi bokar minst varannan sakprosaförfattare under parollen Varannan Sakprosa.

Läs mer
Varannan sakprosa märke