Författarcentrum Väst

Författarcentrum Väst

Varje år bokar Författarcentrum Väst närmare 800 författarbesök till skolor, bibliotek och andra uppdragsgivare. Vår målsättning är att sprida litteraturen brett i samhället och skapa möten mellan allmänhet och författare. Utöver Författarförmedlingen driver vi läs- och skrivfrämjande projekt, arrangerar litteraturevenemang och erbjuder professionella manustjänster. Författarcentrum Väst är en ideell förening för yrkesverksamma författare. Vi har cirka 370 medlemmar och vår verksamhet omfattar Västra Götaland, Halland och Värmland. Forum för poesi och prosa är vår litterära scen och mötesplats för litteraturintresserade. Vill du få information om våra projekt, evenemang och annat som händer på Författarcentrum Väst? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

På gång i Väst

31 maj: Romska röster i Borås

Möt Renata Useinova och Bagir Kwiek i ett samtal med Hedvig van Berlekom (Författarcentrum Väst) om den tvåspråkiga antologin med romska röster som släpps i september 2023. Antologins deltagare har skrivit utifrån sig själva och sina egna erfarenheter, bortom bilden som samhället skapat av romer.

Avslutning för Göteborg läser: Kåserande litteraturvandring

Göteborg läser avslutar sin första säsong med en kåserande promenad genom Slottsskogens litteratur- och kulturhistoria, ledd av Kristian Wedel. Sun Axelsson väste upp i Slottsskogen där hennes far var trädgårdsmästare och delar av Drömmen om ett liv utspelar sig här. Men Slottsskogen kan anas även i texter av Viktor Rydberg, Östen Sjöstrand, Willy Grebst och Viveca Lärn.

Läs mer

Boknytt i väst

Planerar du för att boka in en författare eller vill ha lästips? Här nedan finns tips om aktuella författarskap bland Författarcentrum Västs medlemmar med nyutgivna och kommande böcker. Du hittar allt från barn- och ungdomsboksförfattare till poeter, prosaister och fackboksförfattare.

Läs mer

Manustjänster – proffsig hjälp för alla författare

Författarcentrum erbjuder skrivcoachning, lektörs- redaktörs- och korrekturläsning. Vi tar emot alla slags manus: noveller, poesi, biografier, science fiction, faktaböcker, barnböcker. Etablerade såväl som helt färska författare använder sig av tjänsterna. Alla våra medarbetare har relevant utbildning och yrkeserfarenhet.

Boka författare

Välkommen att boka författare till skol- och biblioteksbesök, skrivarverkstäder, litteraturfestivaler, uppläsningar, inspirations- och studiedagar med mera.