15 augusti: Lundberg, Larsson, Revenue, Jaskoviak, Jaskoviak Åstrand

15 augusti: Lundberg, Larsson, Revenue, Jaskoviak, Jaskoviak Åstrand

Trixter öppnar hösten 15 augusti med en LYSSNA kväll. LYSSNA är Trixters plattform för konst och tvärkonstnärligasamtal.

Datum: 15 augusti 2019
Tid: 18:00–21:00
Plats: Teater Trixter, Andréegatan, GÖTEBORG

Vi är så stolta över att en av våra absoluta favoritpoeter Kristian Lundberg kommer och läser hos oss.

KRISTIAN LUNDBERG har släppt sin senaste diktsamling, Requiem över en förlorad son, första delen i en planerad trilogi, djupt förankrad i Malmös mylla och i hans egen familjs historia. Recensionerna har varit översvallande, några skriver att det är den bästa lyrik han skrivit. Kristian har en stor produktion bakom sig och blev känd för den stora publiken med boken YARDEN, som även filmatiserats.

MORGAN LARSSON Känd radioman som hörts i Bla Christer i P3 och Kvällspasset tillsammans med Christer Lundberg och i SöndagsMorgan ger även ut böcker. Larsson debuterade 2010 som romanförfattare med boken Radhusdisco. Det opålitliga hjärtat kom ut 2014 och snart är det dags för bok nummer 3, som du alltså har en chans att lyssnapå smakprov ur den 15 Augusti. Morgan bjuder även på nyskriven poesi.

PETRA REVENUE gav ut Modersgölen tidigare i år. Hon värmer upp, eller kanske skrämmer upp publiken med en sekvens ur denna bok som handlar om feminin ondska, om förträngd vrede, om erotik och magi.

STELLA JASKOVIAK ÅSTRAND. Stella visar film. Stella Jaskoviak Åstrand är aftonens unga konstnär.  Stella filmar, skriver och fotograferar. Under kvällen visar hon filmen All Inclusive.

PAMELA JASKOVIAK ställer ut kollage. Jaskoviak debuterade som poet 1995 med samlingen Svart Tulpan och har sedan dess utgivit diktsamlingar, romaner och barnböcker. Hon har också skrivit teaterpjäser. Hon är verksam som översättare av dramatik och har översatt ett tjugotal pjäser från engelska till svenska, däribland Tennessee Williams och Arthur Miller samt modern brittisk och amerikansk dramatik. Hon är återkommande kåsör för God morgon världen! i Sveriges Radio P1.

Biljett köps i dörren kvällen för arrangemanget. Frivilligt inträde.

Varmt välkomna!

Teater Trixter