Donia Saleh och Felicia Stenroth: Se samtalet i efterhand!

Donia Saleh och Felicia Stenroth: Se samtalet i efterhand!

Missade du Forum för poesi och prosas sändning av Donia Salehs och Felicia Stenroths superintressanta samtal med Jenny Högström? Då kan du se det i efterhand här! Sändningen börjar ca 16 minuter in i klippet.

https://www.facebook.com/Forumforpoesiochprosa/videos/2625422247747756

Onsdagen den 17 februari är det dags för Forum för poesi och prosas andra programpunkt för säsongen. Med start kl. 19 direktsänds då ett videosamtal mellan Donia Saleh och Felicia Stenroth, som leds av Jenny Högström. Du ser sändningen på Forum för poesi och prosas Facebooksida eller Youtubekanal

Donia Saleh debuterade förra året med romanen Ya Leila, som nominerats till såväl Borås tidnings debutantpris som Författarförbundets Katapultpris. I romanen är de två nära vännerna Leila och Amila i slutet av gymnasietiden. De är som ett huvud med två kroppar, i djup symbios. Men hur skakas symbiosen när Leila faller för medelklasstjejernas, Glitterfittornas, symbolpolitiska frestelser och drömmar om vita väggar och tunna gardiner?

Felicia Stenroth är efter två romaner och en diktsamling nu aktuell med Handens rörelser, en roman om arbete, fattigdom, vardag, ensamhet och kärlek. Ida, romanens huvudperson, arbetar på ett callcenter på tolfte våningen i ett hus i utkanten av staden. Hon är kär i Edita. Bakom sig har hon en ekonomiskt utsatt tillvaro med en känslomässigt oförutsägbar förälder. En klassresa går inte i en rak linje. Den är en ständig rörelse mellan olika tider och situationer. Boken utnämndes till en av höstens viktigaste romaner av Dagens Nyheter.Läs mer om författarna och vårens program på

Återstoden av Forum för poesi och prosas vårprogram kan du se på www.poesiochprosa.se. Bland de medverkande finns bland andra Tomas BannerhedElisabeth Åsbrink,Stephan Mendel-EnkLouise Halvardsson, Ulrika Linder och Maxim Grigoriev.