27/5: Livestream från Konsthallen Trollhättan: Danskompaniet Spinn dansar texter

27/5: Livestream från Konsthallen Trollhättan: Danskompaniet Spinn dansar texter

Livesänd föreställning med Danskompaniet Spinn från Konsthallen Trollhättan, ett möte mellan dans och text i samarbete med Författarcentrum Väst. Detta är det tredje kulturprogrammet i Trollhättans Stads serie ”Kulturströmmar”.

Föreställningen sänds på Facebook via Trollhättans Stads sida. Du hittar den under ”Diskussion” i evenemanget när sändningen startar

Tid: 19.00-19.45

ATT SKRIVA DANSEN OCH DANSA SKRIFTEN
Att skriva dansen och dansa skriften är ett genreöverskridande samarbetsprojekt som initierats och drivs av Författarcentrum Väst i Göteborg i samarbete med Danskompaniet Spinn. Projektet handlar om textens koreografi med utgångspunkt i dans och det skrivna ordet. Det har ett övergripande HBTQI-tema med fokus på relationer mellan människor i alla åldrar, olika könstillhörigheter, med och utan funktionsvariationer.

Att skriva dansen och dansa skriften samlar författare från Västsverige, England, Norge och Island och Danskompaniet Spinn. Det är ett samarbete mellan Författarcentrum Väst, UNESCO City of Literature i Reykjavik i Reykjavik, New Writing North i Newcastle samt Norsk Forfattersentrum i Oslo. Projektet stöds av Nordisk Kulturfond, Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad.

Medverkar under denna sändning gör dansarna Felicia Sparrström, Izabell Makiela, Annika Vestel, Rannhvi Mebius Jormin samt Spinns konstnärliga ledare Veera Suvalo Grimberg och kompanivärden Tone Helly-Hansen. Texter av följande författare kommer på olika sätt att ingå i föreställningen: Elías Knörr (IS), Claire Carter (GB), Hans M Hirschi (SE), Hilding Sandgren (SE) och Sara Hallström (SE). Det blir även musik av tonsättaren Anders Rimpi.

Tid: 19.00-19.45.

Här kan du läsa mer om Att skriva dansen och dansa skriften samt hur projektet påverkats och utvecklats i och med den rådande pandemin.