Livestream från Världskulturmuseet och Konsthallen Trollhättan

Livestream från Världskulturmuseet och Konsthallen Trollhättan

Livesändning med Danskompaniet Spinn från Konsthallen Trollhättan (27/5) och Världskulturmuseet Bryggan (28/5): Ett möte mellan dans och text. Båda livestreamingarna ligger kvar på Facebook och går att ta del av nu i efterhand.

Samarbetspartners: Danskompaniet Spinn, Världskulturmuseet, Nätverkstan Kultur, Konsthallen Trollhättan

ATT SKRIVA DANSEN OCH DANSA SKRIFTEN
Att skriva dansen och dansa skriften är ett genreöverskridande samarbetsprojekt som initierats och drivs av Författarcentrum Väst i Göteborg i samarbete med Danskompaniet Spinn.
Projektet som har pågått sedan hösten 2019 utforskar textens koreografi och har ett övergripande HBTQI-tema med fokus på relationer mellan människor i alla åldrar, olika könstillhörigheter, med och utan funktionsvariationer.

Att skriva dansen och dansa skriften samlar författare från Västsverige, England, Norge och Island och Danskompaniet Spinn. Det är ett samarbete mellan Författarcentrum Väst, UNESCO City of Literature i Reykjavik i Reykjavik, New Writing North i Newcastle samt Norsk Forfattersentrum i Oslo. Projektet stöds av Nordisk Kulturfond, Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad.

Medverkar under denna sändning gör dansarna Felicia Sparrström, Izabell Makiela, Annika Vestel, Rannhvi Mebius Jormin samt Spinns konstnärliga ledare Veera Suvalo Grimberg och kompanivärden Tone Helly-Hansen. Texter av följande författare kommer på olika sätt att ingå i föreställningen: Elías Knörr (IS), Claire Carter (GB), Hans M Hirschi (SE), Hilding Sandgren (SE) och Sara Hallström (SE). Det blir även musik av tonsättaren Anders Rimpi.

www.forfattarcentrum.se/vast

Foto: Cornelia Stewenhag. Bilden är tagen ur en film skapad av Izabell Makiela och Hans M Hirschi inom projektet Att skriva dansen och dansa skriften.