28 feb-1 mars: Bosnisk Bokmässa, Göteborg

28 feb-1 mars: Bosnisk Bokmässa, Göteborg

Den tredje bosniska bokmässan äger rum från den 28 februari till den 1 mars i Göteborgs Litteraturhus, Heurlinsplats 1c. Mässan är därmed en ny litterärarena för alla Göteborgare.
Med utställning kopplad till monografi ”Bosnien and Hercegovina Seeing With Loving Eays” smygstartar bokmässan 28 februari kl. 1630 i Världsbibliotek.

Den 29 februari kl. 12:00 öppnas mässan i Litteraturhuset.  Ett 40-tal bosniska författare från Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Belgien och Bosnien & Hercegovina kommer att presentera sina verk på bosniska, danska, norska och svenska språket.
I år får barn ett speciellt utrymme i Frilagret. De kommer att umgås med barnförfattare, ritar och målar samt tittar på utvalda tecknade filmer.

Målet med bokmässan är att höja läskulturen, framhåller och betonar vikten av modersmålet samt skapa intresse för läsandet och kärleken till boken.

De som organiserar bokmässan är NBV i samarbete med Una Förlag, Bosniska kvinnoriksförbund, Bosnien- Hercegovinas författar, översättare och bibliotekariesällskap samt Radio Göteborg.
Samarbetspartner är också Världsbibliotek, Litteraturhuset, Frilagret och projektet har också fått stöd från Göteborgsstad.

Klicka här för program!

För mer information kontakta
Samira Ajanovic. Una.forlag@gmail.com
Telefon: 0046705141329