28 maj: Anders Källgård bjuder in till bokutgivningsfest

28 maj: Anders Källgård bjuder in till bokutgivningsfest

Inbjudan från Anders Källgård: Med anledning av den nya lilla ö-boken ”Del två” och den nya och uppdaterade utgåvan av den stora ö-boken ”Sveriges öar” ställer jag till med en ny stor subskriberad ö-fest. Tyvärr är det numera omöjligt att hyra Rikssalen på Varbergs fästning, där jag hade lyckade bokutgivningsfester 2009 (när ”Danmarks, Färöarnas och Grönlands öar” kom ut) och 2011 (”Till Sankt Helena”), men Folkets Hus fungerade ju bra 2015 (”Nära Nauru”) och 2018 (”Norges öar”) – så det blir Folkets Hus nu igen. Det blir kanske ingen lyxig gourmetmat som serveras, men god mat med ö-anknytning, och jag har gott hopp om festens viktigaste ingrediens: festdeltagarna. Vid bokfesterna 2009, 2011, 2015 och 2018 kom nämligen en stor och brokig skara av festdeltagare, från många olika håll, och det blev många spännande möten. För övrigt tycker jag att varje tillfälle till en rejäl fest ska tas tillvara! Och nu finns alltså dels en ny ö-roman (en fortsättning på ”Hemsöborna”) att fira, dels en uppdaterad nyutgåva av ”Sveriges öar”, med nya uppgifter om läget i Ö-Sverige, och med nya teckningar av Johnny GR Ahlborg. Som tidigare utgåvor av ”Sveriges öar” (2005 respektive 2013) är den boken tänkt som en beskrivning och dokumentation av Ö-Sverige, ett slags kombination av reseskildring, ö-uppslagsbok
och ö-guide. Båda böckerna kommer att presenteras under festen. Och det blir sannolikt fler
programpunkter med ö-tema och/eller bok-tema! Och det blir garanterat sittning med trerättersmiddag!

Och sedan dans till en alldeles utmärkt levande dansorkester, ända in i natten!

Tid: Lördagen 28 maj 2022, klockan 18.00 (festen avslutas klockan 01.00).
Plats: Folkets Hus, Magasinsgatan 17, Varberg.
Klädsel: Valfri, men den som vill kan förstås knyta an till festens ö- och boktema.
Förhandsanmälan: Krävs för deltagande, görs lämpligen snarast men senast 18 maj genom
betalning till mitt plusgirokonto 213467-4 (det går bra via swish 0123-0237412) eller kontant, i
förskott. Glöm inte att uppge namn! Bekräfta gärna med ett mejl att ni anmält er!
Kostnad: Fest 400 kr/person, ”Del två” 100 kr/styck (plus ev porto) och ”Sveriges öar” 300 kr/styck (plus ev porto); specialpris för fest och båda böckerna 750 kr. Festdeltagare som köper bok/böcker får boken/böckerna i samband med festen, om vi inte kommer överens om annat. Jag kommer att bjuda in många (antalet personer som tackas i tacklistorna i ”Sveriges öar” är nästan 2 000!) – om vi blir alltför många för lokalen blir det ”först till kvarn” som gäller och de sist anmälda missar festen och får pengarna tillbaka. Och skulle – Gud förbjude – festen ställas in på grund av covid eller något annat så betalas pengarna förstås också tillbaka.
Ingår i priset gör inte lika mycket alkohol som 2009 då danska bryggerier sponsrade, men till
förrätten blir det en öl och till huvudrätten ett glas vin (och den som vill ha mer kan köpa mer). Stora mängder bordsvatten ingår. Jag tror att mat och dryck ska räcka till alla. Och det blir förstås kaffe till efterrätten.
Mer information till exempel om logi-alternativ för långväga gäster, eller om annat, står jag
gärna till tjänst med (kontaktuppgifter enligt nedan).

Varmt välkommen till bokfesten den 28 maj!
Ta gärna med en vän eller två!

ANDERS KÄLLGÅRD, Slottsgatan 16, 432 44 Varberg
Telefon 0340-13064, epost anders@insula.nu