4 – 7 september – Forum för poesi och prosa i Västra Sverige: Bort och hem igen

4 – 7 september – Forum för poesi och prosa i Västra Sverige: Bort och hem igen

Medverkande: Mats Jonsson, Tove Folkesson, Gunnar Källström och Felicia Stenroth – presentationer nedan!

Turnéplan:

4/9 – Skövde: Mats Jonsson, Tove Folkesson

5/9 – Trollhättan: Mats Jonsson, Tove Folkesson

6/9 – Göteborg (läs mer nedan): Mats Jonsson, Tove Folkesson, Gunnar Källström, Felicia Stenroth

7/9 – Lidköping: Tove Folkesson, Felicia Stenroth

Göteborg onsdag 6 september

Tid: kl 19, insläpp förköp kl 18, övriga 18.30
Plats: Musikens Hus, Konsertsalen
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Tillgänglighet: Klicka här för information!

Klicka här för att köpa biljett i förväg!

Läsecirklar kopplade till programmet

Turné över fyra orter i Västra Götaland!

Lyssna till författaren, få boken signerad och fika eller ta ett glas i kafémiljö!
Klicka här för att läsa mer om hur det går till!

Se turnéplanen ovan! Mer information om evenemangen på orterna kommer längre fram!

Presentationer av författarna:

Mats Jonsson har givit ut de självbiografiska serieromanerna Hey Princess, Pojken i Skogen, I detta satans rum samt Mats Kamp. Pojken i skogen belönades med Norrländska litteraturpriset och Urhunden för 2005 års bästa svenska seriealbum. Mats Jonsson har även medverkat i tidningar som Bang, Dagens Nyheter, Nöjesguiden, Ordfront Magasin och Rocky.
I höst kommer Nya Norrland, som skildrar den klyfta mellan stad och landsbygd som allt mer framstår som en av vår tids största samhällsproblem. Med vrede och svart humor skildrar han uppväxtorten Bollstabruk och platsen han flyttat till, Telefonplan i Stockholm, där designbyråer, mäklarkontor och tusentals nya bostadsrätter poppar upp samtidigt som skolbarnen hänvisas till baracker och tvivelaktiga friskolor.

Tove Folkesson gjorde bejublad debut 2014 med romanen Kalmars Jägarinnor, som nominerades till Borås tidnings debutantpris, Katapultpriset samt Sveriges Radios Romanpris. Boken är dessutom på väg att filmatiseras. Uppföljaren Sund kom 2015 och i år den avslutande delen i trilogin, Ölandssången.
“Om Kalmars jägarinnor var den pigga vildhetens lovande debut och Sund dess fördjupade, förfinade uppföljare, är Ölandssången den mäktiga, spröda kronan på verket. Efter Ölandssången råder inte längre någon tvekan om att Tove Folkesson är något av det bästa den yngre, svenska samtidslitteraturen har”, skriver Therese Eriksson i Svenska Dagbladet.

Gunnar Källström, uppvuxen i Småland, numera boende i Göteborg, debuterade med en diktsamling 1998, Utbildningar och kurser. Som musiker framträder han solo eller i olika konstellationer, till exempel med Fridens liljer, som sedan skivdebuten 2004 strävar efter ett sound hemmahörande i 30-40-talets hotjazz, som lindar in den svenska fäbodtrallens vemod i lätt cigarettrök från underjordiska klubbar.
Gunnar Källström romandebuterade 2017 med Säg att du älskar mig, tre gånger, där huvudpersonen Ragnar växer upp med en missbrukade mamma, en sjuk pappa och tre äldre bröder, men finner en tillflyktsort hos sin mormor i mörkaste Småland, där de gamlas berättelser om bygdeoriginal och sällsamma händelser ger honom livsviktig näring.

Felicia Stenroth är född 1990 och är bosatt i Stockholm. Hon debuterade med romanen Bilder som inte angår mig (2012). 2015 publicerades hennes andra roman Indianlekar som nominerades till Studieförbundet Vuxenskolans författarpris. En människa tvättar sig ren i en sjö (2017) är hennes första diktsamling. I enkla, precisa bilder skildrar hon sorgen över en bortgången mor, barndom, förlust och frånvaro. En recensent skrev att ”Felicia Stenroths poetiska tilltal är direkt och hennes språk är enkelt. Det är huvudanledningen till att det hon säger om förtvivlan och förlust borrar sig rakt in i läsaren.”