6-8 februari – Forum för poesi och prosa: Rötter

6-8 februari – Forum för poesi och prosa: Rötter

Medverkande:

Kjell Westö i samtal med Jenny Högström och uppläsningar av David Nyman och Sevi Kumral – presentationer nedan!

Turnéplan:

6/2 – Göteborg: Kjell Westö i samtal med Jenny Högström och uppläsningar av David Nyman och Sevi Kumral

7/2 – Trollhättan: Kjell Westö i samtal med Jenny Högström och uppläsning av David Nyman

8/2 – Åmål: Kjell Westö i samtal med Johanna Lindström och uppläsning av David Nyman

Göteborg onsdag 6 februari

Tid: 19:00 (insläpp förköp 18.00, övriga 18.30)
Plats: OBS! Litteraturhuset
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Tillgänglighet: Klicka här för information!

Klicka här för att köpa biljett i förväg!

Läsecirklar kopplade till programmet

Turné över fyra orter i Västra Götaland!

Lyssna till författaren, få boken signerad och fika eller ta ett glas i kafémiljö!
Klicka här för att läsa mer om hur det går till!

Se turnéplanen ovan!

Presentationer av författarna:

Kjell Westö, (född 1961) är en av de främsta finlandssvenska författarna idag. För sin förra roman, Hägring 38 (2013), tilldelades Westö Nordiska rådets litteraturpris 2014 och Sveriges Radios romanpris 2014 och nominerades till Augustpriset och Finlandiapriset. Han är aktuell med Den svavelgula himlen (2017), som knyter an till genombrottsromanen Drakarna över Helsingfors (1996), och den ”bukett” av fristående Helsingforsromaner som består av Vådan av att vara Skrake (2000) och Där vi en gång gått (2006) och Gå inte ensam ut i natten (2009). Den svavelgula himlen spänner från det solblekta 1960-talet till vår mörka tid. Det är en episk Helsingforsskildring om familjeband, kärlek och vänskap, men också en kritisk genomlysning av hur våra drömmar och minnen färgas av kön, klass och tidens gång.


David Nyman,
född 1983 i Sörmland, uppväxt i Hälsingland och nu boende i Malmö, har en bakgrund som grafisk journalist på Aftonbladet och Svenska Dagbladet. Förra året debuterade han som författare med romanen Nerverna, som utspelar sig 1942 och handlar om en arbetarfamiljs sönderfall efter ett missfall och att modern fastnar i en djup och aggressiv psykos. Först mer än trettio år senare, efter moderns död på institution, återförenas far och son. Långsamt hittar de tillbaka till varandra – kanske kan de sopa upp resterna av det tiden förstört och bli en familj igen? Nerverna är ett verklighetsbaserat drama, en arbetarklasskildring om hur psykisk sjukdom sliter sönder familjerelationer. Men det är också en varm, tidlös berättelse om plikt och äktenskap, om var gränsen för det mänskliga går, och vad som återstår när man passerat den.


Sevi Kumral
är född 1979 och bosatt i Göteborg. Hon har en fil. kand. i Antikens kultur och samhällsliv och har läst Konstnärligt skrivande på Folkhögskolan i Angered och Akademin Valand. Hon debuterade 2016 med diktsamlingen Värdkroppen, som tecknar konturerna av ett våldsamt vuxenblivande, en historia om att gång efter annan bli berövad rätten att bestämma över sitt eget liv, om erfarenheten av att ständigt utpekas som otillräknelig. Dikterna rör sig genom ett grumligt minneslandskap där orden griper vilt efter varandra, ömheten följer tätt inpå vreden och ett kärleksfullt skratt på en gång bubblar upp ur och etsar sig fast i halsgropen.