9-13 april – Forum för poesi och prosa: Avspegling

9-13 april – Forum för poesi och prosa: Avspegling

9-13 april – Forum för poesi och prosa: Avspegling

Christine Falkenland, Adrian Perera, Kirsten Thorup (DK) och Jonas Brun – presentationer nedan!

Turnéplan:

9/4 – Skövde: Christine Falkenland

10/4 – Vänersborg: Christine Falkenland och Adrian Perera

11/4 – Göteborg: Christine Falkenland,Adrian Perera, Kirsten Thorup (DK) och Jonas Brun

12/4 – Åmål: Christine Falkenland

13/4 – Kinna: Christine Falkenland

Göteborg onsdag 11 april

Tid: 19:00 (insläpp förköp 18.00, övriga 18.30)
Plats: Konsertsalen, Musikens hus,
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Tillgänglighet: Se Musikens Hus hemsida

Klicka här för att köpa biljett i förväg!

Läsecirklar kopplade till programmet

Turné över fem orter i Västra Götaland!

Lyssna till författaren, få boken signerad och fika eller ta ett glas i kafémiljö!
Klicka här för att läsa mer om hur det går till!

Se turnéplanen ovan!

Presentationer av författarna:

Christine Falkenland växte upp i Bohuslän i en miljö präglad av Schartauanismens stränga krav. 1991 debuterade hon med diktsamlingen Illusio och har sedan etablerat sig som en av de mest intressanta rösterna i den svenska samtidslitteraturen. 1996 kom hennes första roman, Släggan och städet. Nu har hon en rik produktion bakom sig bestående av ytterligare diktsamlingar, romaner och barn- och ungdomsböcker. 2014 utkom den uppmärksammade romanen Spjärna mot udden. I vår är hon aktuell med ytterligare en roman, Själasörjaren, i vilken kyrkoherden Erland Wallerius harmoniska tillvaro störs när Claudia, en gammal skolkamrat, söker upp honom. Mot sin vilja blir han indragen i en kamp mellan tro och tvivel, synd och nåd, kropp och själ.

Adrian Perera, född 1986 i Liljendal i Finland, är en finlandssvensk poet och frilansjournalist, numera bosatt i Göteborg. 2017 debuterade han med diktsamlingen White Monkey. den skriver han med många röster – en mor från Sri Lanka som måste lämna sitt språk och sin familj och flytta ut bland åkrar och granar, en far från Finland som röker och talar med sina vänner, en mormor vars minne börjar skingras. Boken belönades med Svenska YLEs litteraturpris och i motiveringen kan man läsa: ”White Monkey (…) är ett sorgligt aktuellt verk i det rådande kyliga och rasistiska samhällsklimatet, utan att för den delen tumma på sin litteraritet. Sjuttiofem sidor rent guld.”

Kirsten Thorup är en av Nordens främsta prosaister. Med stor språkkänsla har hon förmedlat samtida upplevelser och sociala erfarenheter genom att skildrar människor som är marginaliserade i samhället eller bryter sociala och psykologiska normer. Thorup har skrivit dikter, noveller, skådespel och dramatik till TV och radio, men hon är mest känd för sina romaner, som belönats med många priser och fått en stor läsarskara. För sin senaste roman, Erindring om kaerligheden, som är en hudlös redogörelse för konflikterna mellan en mor och en dotter, belönades hon med Nordiska rådets litteraturpris 2017.

Jonas Brun
debuterade 2004 med romanen Den andra tiden, som följdes av den dubbla diktsamlingen Ett barn hos gud/Det här är platsen. 2009 gav han ut sin andra roman, Det amfibiska hjärtat, för vilken han tilldelades Mare Kandre-priset. Romanen Skuggland innebar ett större genombrott och fann många läsare. Den tilldelades också Sveriges Radios romanpris 2013. I vår utkommer Jonas Brun med Ingen jämfört med dig, en roman om Stewe och John. Det är en intensiv skildring av den första förälskelsen – och sådant som inte ens eld kan sudda ut.