9 maj – Författardagen Högsbo bibliotek

9 maj – Författardagen Högsbo bibliotek

Medverkande: Johannes Anyuru, Hilding Sandgren, Stewe Claeson, Ida & LouiseEbba Berg, Gunnar Källström, Eva F Dahlgren, Maja Fredriksson + Lovisa Samuelsson; föredrag m tonsatta dikter av Ebba Lindqvist.

Föredrag: Jag begär bara havet – tonsatta dikter av Ebba Lindqvist/Att tonsätta en poet. Maja-Karin Fredriksson från Kultur i Väst/Körcentrum berättar om poeten Ebba Lindqvist och sjunger några egna tonsättningar av hennes dikter. Med på scen är musikern Lovisa Samuelsson. I maj 2017 ger Fredriksson ut EP:n Jag begär bara havetYtterligare musik: Ida&Louise, ”en symbiotisk och uttrycksfull duo”.

Tid: 10 – 15
Plats: Högsbo bibliotek, Axel Dahlströms torg 3, Göteborg
Fri entré!
Författardagen är främst till för pedagoger och bibliotekarier men allmänheten är välkommen i mån av plats
Arrangörer: Författarcentrum Väst, Kultur i Väst, Högsbo bibliotek
Tillgänglighet: Klicka här för information!
Detaljerat program: Klicka här för att läsa!

Om de medverkande författarna:

Johannes Anyurus författarskap speglar samhällets ideologiska stämningar. Den nya romanen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar handlar om ett Sverige präglat av systematiskt avhumanisering och om terrorism.

Ebba Berg är journalist och manusförfattare och har arbetat med böcker i hela sitt vuxna liv. Debuterade 2014 med första boken om barnen i Lyckeskolan. Förra året kom Trolleri med Karam Nadjar.

Stewe Claeson som debuterade 1969, kommer i år med en blandning av reseminnen, reflektioner och diktöversättningar av amerikanska poeter som han följt i många år, kallad Snön faller i Cochise County.

Eva F Dahlgren avslutar sin tematiska trilogi om människors värde under 1900-talets början, med Vad hände med barnen? – en skildring av barnen i folkhemsbyggets och rasbiologins skugga. Berättelsen om synen på barns värde.

Gunnar Källström, är låtskrivare, sångare, musiker och underhållare, som gett ut en mängd skivor i den burleska och underfundiga traditionen. Han debuterar nu som författare med romanen Säg att du älskar mig, tre gånger.

Hilding Sandgrens prisbelönta seriealbum Det händer i skogen har fått en uppföljare i Vägarna är som tvättbrädor här. Den berättar om att sluta högstadiet i en småländsk stad, mötet med vuxenlivet, grusvägar, relationer och övergrepp.

Högsbo bibliotek fick priset Författarnas bästa bibliotek 2016, däri ingår att få arrangera denna författardag.