After work under Tranemo Pride med bl.a. Hanna Wikman

After work under Tranemo Pride med bl.a. Hanna Wikman

Datum: 24 maj
Tid: 16.30-20.00
Plats: Glasets hus, Limmared

Poesi och litteratur om HBTQIA, arbete och industri med vår medlem, poeten och författaren Hanna Wikman, samt författarna Yolanda Bohm, Sebastian Lönnlöv.

Samtalsledare: Marie Hållander.

Utställning av Eric Petterssons fabriksliv.

Bygdens bästa stråkkvartett uppträder.


OM DE MEDVERKANDE

Hanna Wikman är författare, jobbar på bibliotek och som skrivpedagog. Kommer från Kramfors, bor i Göteborg. Hon skriver poesi och  skönlitteratur och har publicerat sig i tidskrifter, antologier och gett ut romanen Lift (2010). Nästa bok är en roman om syndikalistisk organisering, skogsarbete och kärlek i Vilhelminatrakten 1937.

Sebastian Lönnlöv är författare, bibliotekarie och litteraturkritiker, med queerlitteratur som främsta specialintresse. Han har bland annat givit ut fackböckerna Varje dag är en vårdskandal. Reportage från vård och vanvård och HBTQ – böcker bortom normen. Han arbetar nu på en roman.

Yolanda Bohm är Spoken word-artist, transaktivist, föreläsare och lärare. 2018 utkom debutboken ”Ikon” på Brombergs Bokförlag – där läsaren får följa med från barndomen i orten, till dans på barrikaderna och vidare ut i rymden i en kamp för att vara sig själv fullt ut. Vi möter rasism, trånga kroppar och könsroller, kolonialism och svåra förluster, men också närhet, kärlek och transhumanistisk gemenskap.