Anslagstavla för medlemmar

Anslagstavla för medlemmar

Anslagstavla för medlemmar i Författarcentrum Syd

Allmän information och tips.


Instagram

En instruktion för Författarcentrum Syds Instagram finns här: https://media.forfattarcentrum.se/2021/11/instagram_fcsyd.pdf


Ny lag om e-fakturering

Sedan den 1 april 2019 får kommuner och landsting bara ta emot elektroniska fakturor. Författarcentrum har försökt ta reda på vad det här innebär för er författare när ni har uppdrag för kommuner och landsting och vi har förstått att många av uppdragsgivarna kommer att erbjuda sina leverantörer en kostnadsfri e-faktureringstjänst, allt eftersom den nya e-faktureringsrutinen införs (trots att lagen började gälla 1 april har inte alla kommuner och landsting ändrat sina rutiner än).

Precis som tidigare måste uppdragsgivarna lämna faktureringsadress när de registrerar sig hos Författarcentrum, men från och med nu ber vi dem också att bilägga eventuell info om vilken e-faktureringstjänst ni kan använda er av när ni måste e-fakturera. Vi ser också över formuläret där uppdragsgivarna lämnar sina uppgifter i förmedlingsdatabasen för att i möjligaste mån underlätta både för uppdragsgivarna och för er författare.

Läs mer på hemsidan hos Myndigheten för digital förvaltning.


Allmän information om skydd av personuppgifter och GDPR.

Kontaktpersoner för personuppgiftsfrågor i Författarcentrum Syd är Anna Alsmark och vid hennes frånvaro Jacob Åkerström. Du hittar våra kontaktuppgifter här.


Författarförmedlingen

Information till Författarcentrum Syds medlemmar. Frågor och svar angående Författarförmedlingen finns här. Vid övriga frågor kontakta Jacob Åkerström.


Policy mot kränkande särbehandling och sexuella trakasserier
Som en följd av #metoo-upproret hösten 2017 har Författarcentrums riksstyrelse tagit fram nedanstående Policy mot kränkande särbehandling och sexuella trakasserier. Förslaget har behandlats på riksstyrelsens möte i Stockholm den 7-8 december 2017 och ska gälla för hela organisationen (Författarcentrum Syd, Norr, Väst och Öst).

Policy mot kränkande särbehandling och sexuella trakasserier


Det går nu att visa två bokomslag i din författarpresentation.
Manual för att uppdatera – läs här!


På föreningens lösenordskyddade medlemsidor kan som du som medlem logga in för att ta del av kallelser och årsmöten. Om du saknar lösenordet, kontakta kansliet via epost.