Anslagstavla för medlemmar

Anslagstavla för medlemmar

Anslagstavla för medlemmar i Författarcentrum Syd

Allmän information och tips.

Skånska Bokmässan lördag den 13 oktober 2018. Utställareinformation

Anmälan för utställare senast 15.8 till: pia.sander@skaneshembygdsforbund.se eller anna.alsmark@forfattarcentrum.se

Antalet bokbord är begränsat. Intresseanmälan för framträdande i Speaker´s corner görs i samband med anmälan till bokmässan. Ett urval görs av arrangören. Läs hela inbjudan till utställare med praktisk information.

OBS! Detta är främst en mötesplats för bokintresserade i branschen. Det säljs böcker men ingen storskalig försäljning. Vi rekommenderar att man visar upp och ställer ut sin produktion och inte tar med för stora volymer böcker.

Huvudarrangörer: Skånes hembygdsförbund och Författarcentrum Syd med stöd av Region Skåne.
Medarrangörer: Skånes släktforskarförbund och  Litteraturrundan.

Allmän information om skydd av personuppgifter och GDPR.

Personuppgiftsansvarig i Författarcentrum Syd är Anna Alsmark och vid hennes frånvaro Jacob Åkerström. Du hittar våra kontaktuppgifter här.


Författarförmedlingen

Information till Författarcentrum Syds medlemmar. Frågor och svar angående Författarförmedlingen finns här. Vid övriga frågor kontakta Jacob Åkerström.


AF Media bjuder in till Pitch för författare under bokmässan i Krakow 26/10 2018

Arbetsförmedlingen Kultur Media EURES arrangerar en pitch 26 oktober för svenska författare under höstens internationella bokmässa i Krakow, i samarbete med Sveriges Ambassad i Polen. På årets mässa är Sverige en hedersgäst. Sista ansökningsdag är fredagen den 25 augusti.

Läs mer om villkoren och hur du ansöker för att få vara med.


Bok&Bibliotek i Göteborg  27-30/9 2018

Författarcentrums monter på mässan ligger vid Litteraturscenen där vi arrangerar program i fyra dagar i ett samarbete med Sveriges Författarförbund. Som medlem har du rabatt på seminariekort till mässan. Vi återkommer om det.


Förslag till policy mot kränkande särbehandling och sexuella trakasserier
Som en följd av #metoo-upproret hösten 2017 har Författarcentrums riksstyrelse tagit fram nedanstående förslag till Policy mot kränkande särbehandling och sexuella trakasserier. Förslaget har behandlats på riksstyrelsens möte i Stockholm den 7-8 december 2017 och ska gälla för hela organisationen (Författarcentrum Syd, Norr, Väst och Öst). Policyförslaget kommer att användas som diskussionsunderlag under våren 2018 i Författarcentrums regionala styrelser. Är du medlem i Författarcentrum Syd och har åsikter om förslaget går det bra att kontakta styrelsen via kansliet.

Läs förslaget till policy mot kränkande särbehandling och sexuella trakasserier


Det går nu att visa två bokomslag i din författarpresentation.
Manual för att uppdatera – läs här!

På föreningens lösenordsskyddade medlemsidor kan som du som medlem logga in för att ta del av kallelser och årsmöten. Om du saknar lösenordet, kontakta kansliet via epost.