BokPub med Författarcentrum Syd på Café Alé

BokPub med Författarcentrum Syd på Café Alé

BokPub – Missuppfattad?

Torsdag 22 augusti kl. 16.30-18.00. Café Alé, Gråbrödersgatan 2, Malmö.

Litterär sammankomst – BokPub om när en ny bok blir missuppfattad i en recension. Hur förhåller man sig till det? Författaren har inte alltid rätt, men kan läsaren aldrig ha fel? Författarsamtal med Marica Källner, som skrivit boken Leka vuxen och Peter Winai, medlem i Författarcentrum Syds styrelse och kvällens värd.

Vad handlar boken om och hur blev den missuppfattad? Vi lyssnar gärna till fler inlägg i ämnet att ha blivit missuppfattad eller feltolkad i ett litterärt sammanhang – föranmälan till talarlistan: anna.alsmark@ forfattarcentrum.se.

Hjärtligt välkommen!

Se bilder här!


Tidigare BokPubar

Konsten att byta nationalitet BokPub med vårmingel.
Torsdag 9 maj, kl. 16.30–18.00 ordnar Författarcentrum Syd BoPub med vårmingel på Café Alé, Gråbrödersgatan 2, Malmö.

Kl 17.00 håller Jarmo Majorin, en av författarna i vår nyligen utgivna antologi ”Hemvist”, ett kort interaktivt föredrag om ”konsten att byta nationalitet” utifrån sina finsk-svenska rötter, tillsammans med samtalsledare Lars Magnar Enoksen. Spontana öppen scen-framträdanden kommer givetvis också att förgylla vårminglet.

Jarmo Majorin

BokPub – med släppfest för antologin Hemvist.
Torsdagen den 21 mars kl 17 blir det BokPub på Café Alé, Gråbrödersgatan 2, Malmö. Då sker boksläppet av antologin ”Hemvist. Berättelser från Sverige och Finland”.
Värd: Barbara Fellgiebel från styrelsen i Författarcentrum Syd tillika redaktör för antologin.

Barbara Fellgiebel

Årets första BokPub på Café Alé, Gråbrödersgatan 2 i Malmö äger rum torsdagen den 24 januari kl 17. Temat är vintergäck.

Boktips på böcker som gäckar ordningen på ett eller annat sätt.

Medverkande författare
Lars Magnar Enoksen
Malina Stahre
Suzanne Mortensen
Lotte Lannerberth


BokPub med Författarcentrum Syd på Café Alé i Malmö
Torsdag 22 november kl. 17:00–20:00

Hopp om trygghet, hopp om frihet i flykt och konflikt.

Välkomna på författarsamtal med Marjan Svab och Taliah Pollack!

Marjan är verksam som journalist på Helsingborgs Dagblad-Sydsvenskan och skriver om en flicka som flyr från krig. Taliah är skrivhandledare på Linnéuniversitetet och skriver om två flickor mitt i Israel-Palestinakonflikten. Både Marjan och Taliah har gått Litterär gestaltning vid Lunds universitet.

I Stjärnorna ser likadana ut överallt (Rabén & Sjögren, 2018) måste Hala lämna sitt hem. Hennes föräldrars stad bombas sönder och de flyr, flyr på lastbilar och med båt. Hala längtar hem och tittar på stjärnorna, saknar apelsinlundslukten och mormor och morfar men inte bombljuden.

Hebrons hemlighet (Thorén & Lindskog, 2018) är en vacker berättelse om Or och Najwa, två elvaåriga flickor som blir bästisar mot alla odds och lovar varandra att aldrig bli vuxna. Det är en fängslande skildring av konflikten på Västbanken där en yngre generation ifrågasätter fördomar och cementerade föreställningar.

Marjan Svab och Taliah Pollack

BokPub med Författarcentrum Syd på Café Alé i Malmö!
Torsdag 11 oktober kl. 18.00–19.40. (Drop in kl 17.00)

Kvällens program:
Kl. 18.00–18.30: Att brinna för världen – hopplöst eller nödvändigt? Med Monica Braw.

Monica Braw berättar i sin senaste bok ”Jorden är vårt hem” om den svenska författaren Edita Morris som blev världsberömd för sin roman ”Hiroshimas blommor”. Edita trodde på att världen kunde bli bättre om vi anstränger oss. Hade hon rätt? Monica Braw är författare, tidigare utrikeskorrespondent, japankännare och specialist på Hiroshima. Hon har gett ut ett tjugotal böcker, både romaner, noveller och sakprosa, det mesta om Japan. För det har hon fått ”Den uppgående solens orden” av Japans kejsare

Kl. 19.00–19.30: Trolldomen kärna – hur finner vi den? Med Lars Magnar Enoksen.

Välkommen till ett interaktivt samtal (diskussion, frågor och svar) med Lars Magnar Enoksen, som berättar om sin senaste bok “Norse Sorcery Compendium”. Lars Magnar Enoksen (f. 1960) har skrivit 29 böcker om vikingatida kulturhistoria samt några sagor för vuxna. Med tonvikt på runor, galdring, trolldom, religion, mytologi, glima och stridskonst.

Monica Braw och Lars Magnar Enoksen