Skrivlust

Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Författarcentrum Östs helgkurs Skrivlust riktar sig både till dig som har viss erfarenhet av att skriva skönlitterärt och vill utveckla ditt skrivande och till dig som har skrivit längre och kanske vill ta en inspirerande paus från ett pågående skrivprojekt. Kursen är främst inriktad på prosaskrivande. Vi varvar skrivövningar med korta föreläsningar och diskussioner om skrivande. Tyngdpunkten ligger på berättartekniska grunder som persongestaltning och miljöbeskrivning. Hur du skapar bilder hos läsaren och hur du kan bygga upp en erfarenhetsbank som vitaliserar ditt skrivande, är exempel på frågor som vi kommer att belysa. De vanligaste bristerna i ännu opublicerade manus och hur man kan tänka för att åtgärda dem tas också upp.

Kursmaterial: Boken Dina ord, dina berättelser – handbok för vana och ovana skrivare av Susanne Holmgren, delas ut på plats. Du kommer också att få några kompendier.

Kursledare: Susanne Holmgren är poet, författare och skrivarpedagog, sedan många år verksam som lektör, redaktör och manuscoach. Mer om Susanne kan du läsa nedan.

Tider: Lördag 14 april kl 10.00-16.00 och söndag 15 april kl 10.00-15.00. Vi gör endast ett kort uppehåll för lunch och föreslår att du tar med mat att värma i mikron eller en smörgås.

Lokal: Kursen äger rum på Författarcentrum Öst, Roslagsgatan 50 A i Stockholm.

Anmälan: Anmäl dig senast den 19 mars genom att mejla namn och adress till skrivlust@forfattarcentrum.se. Bifoga en kort text (max en A4) där du berättar vad du skriver/har skrivit, vilka hinder du stöter på i skrivandet och vad du önskar att kursen ska ge dig.
Anmälan är bindande. Kursavgiften återbetalas endast vid uppvisande av läkarintyg eller om någon som har stått som reserv kan ta din plats.
Antalet kursdeltagare är begränsat till åtta och det är först till kvarn som gäller.

Avgift: Kursavgiften, 2.995 kr, inkluderar boken Dina ord, dina berättelser samt kaffe, té och frukt.

Logi: Om du behöver logi, finns möjlighet att boka rum på Internationella gästhemmet i Författarnas hus på Drottninggatan 88 C. Standarden på gästhemmet är att jämföra med vandrarhem, toaletter och dusch finns i korridoren. Kostnaden för ett rum är 700 kr per natt. Kontakta Åsa Nordlinder på Författarcentrum om du är intresserad.

Kursadministratör: Åsa Nordlinder, 08 611 58 06, asa.nordlinder@forfattarcentrum.se

Susanne Holmgren är poet, författare och skrivarpedagog, sedan många år verksam som lektör, redaktör och manuscoachlektör och redaktör (kanske har hunnit få uppdrag innan dess) hos Författarcentrum. Sedan många år tillbaka är hon verksam i förlagsbranschen som lektör, redaktör och manuscoach och som utbildad skrivarpedagog leder hon kurser på bland annat Skrivarakademin i Göteborg. Hon driver projektet Kom ut ur författargarderoben som uppmuntrar alla att skriva och sprida sina texter. Susanne har gett ut två handböckerna i skrivande: Dina ord, dina berättelser och Publicera dig!
december 13 2017
Tid: 08:00 - 17:00