30 oktober: Fönsterpoesi live från Lagerhuset, 3

Oliver Cruz Rankovic. Foto: Privat. Karin Brygger. Foto: Privat. Lisen Rylander Löve. Foto: Kristin Lidell.

30 oktober: Fönsterpoesi live från Lagerhuset, 3

Fredagen den 30 oktober är det dags för det sista av höstens tre Fönsterpoesi live från Lagerhuset. Då kommer poeterna Mauritz Tistelö och Yasmin Omar tillsammans med musikern Paxo att dyka upp i ett fönster på Lagerhuset och bjuda på poesi och musik! Arrangemanget sker vid lunchtid och är ett lekfullt sätt att förankra och sprida information om stadens ansökan om att bli en av Unescos litteraturstäder. Läs mer om de medverkande och om projektet Fönsterpoesi här nedan. För den som inte har möjlighet att lyssna på plats så streamas det hela av Frilagret här i Facebookeventet. Det går även att se och lyssna i efterhand.

Varmt välkomna!


OM DE MEDVERKANDE

Mauritz Tistelö är en poet med fjorton diktsamlingar, från den första Världens sämsta dikter till den senaste Fejk poesi. Snart utkommer han med boken Små aktioner. Det är en fantasifull och absurd poesi, ofta överraskande politisk och smärtsamt humoristisk. Poesin finns överallt och med vardagliga aktioner förändrar den allt.

Yasmin Omar var finalist i ortens bästa Ortens bästa poet 2017 och invigningstalade på Göteborgs kulturkalas 2018. Hon har skrivit poesi ända sedan hon var barn och vill gärna inspirera andra till att göra det de vill. Idag ägnar hon sig förutom poesin åt film och skådespeleri.

Paxo – ung, men en erfaren del i hip hop communityn i Göteborg. Som 15-åring kom han tvåa i beatbox SM 2018, även 2019 gick han till final. Han har ett stort musikintresse och bjuder oss på en annorlunda musikupplevelse.


OM FÖNSTERPOESI

Tre fredagar i rad, med start 16 oktober kommer vi att kunna njuta av poesi och musik framförd från ett av Lagerhusets fönster. Två poeter per tillfälle tillsammans med ett musikinslag. Här nedan kan du läsa mer om och ta del av de två tidigare eventen efterhand,

16 oktober: https://www.facebook.com/events/261623598495856
23 oktober: https://www.facebook.com/events/1686251261549367

Idén till fönsterpoesin, som kommer att få en uppföljning under våren, är sprungen ur samarbetet kring stadens ansökan om att bli en del av Unescos nätverk av litteraturstäder. Poeterna får tillsammans med de musiker som deltar symbolisera stadens litterära samverkan och scenverksamhet, både professionellt och på gräsrotsnivå.”Evenemangen tjänar flera syften. De ger ett konkret fönster in i Göteborgs mångfasetterade litteraturvärld och lyfter fram scenpoesins och det skrivna ordets kraft. De riktar blickarna mot Lagerhuset som en mötesplats för litteraturintresserade och de ger också publik, poeter och musiker en chans att mötas på ett covidsäkert sätt”, säger Kristín Bjarnadóttir, ordförande Författarcentrum Väst.Fönsterpoesin är ett samarbete mellan Författarcentrum Väst, Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, ABF, Folkets hus, Göteborgs Litteraturhus och Göteborgs Stad, Kulturförvaltningen – Frilagret, Kulturstrategisk avd. och Stadsbiblioteket.