Författarcentrum bojkottar Bok&Bibliotek 2017

Författarcentrum bojkottar Bok&Bibliotek 2017

Författarcentrum Riks styrelse beslöt på sitt möte i april att Författarcentrum inte ska delta på årets bokmässa.
”Skälet är Nya Tiders närvaro. Om bokmässans ledning beslutar att Nya Tider inte får närvara, kommer Författarcentrum i samma ögonblick att fatta beslutet att delta på bokmässan.”

Det betyder att priset Författarnas bästa bibliotek (i Västra Götaland) i år inte kommer att delas ut på bokmässan utan istället på författardagen 1 december (detta datum gäller)Göteborgs stadsbibliotek.

Bojkotten innebär också att Författarcentrum inte kommer att dela monter med Sveriges Författarförbund eller delta i programmet på Litteraturscenen i år.

– Detta betyder inte att Författarcentrum kommer att be sina medlemmar att stanna hemma, utan jag önskar verkligen att var och en tar ställning utifrån egen övertygelse, säger Kristín Bjarnadóttir, ordförande i Författarcentrum Väst.

Och just så kommer det att bli. Några av Författarcentrum Västs medlemmar har som enskilda författare skrivit under uppropet om bojkott. Andra som inte finns bland undertecknarna kommer ändå att bojkotta.

De finns som tycker att bokmässan borde stänga ute Nya Tider men som ändå inte vill bojkotta. Andra anser – trots att de ogillar Nya Tider – att de kan få vara med på mässan.

Klicka här för att läsa mer om Författarcentrums bojkott av Bok & Bibliotek 2017!