Publicerat: 01 december, 2022 Skrivet av: Elnaz Baghlanian | Aktuell Nyhet Författarcentrum Öst Läs mer

Författarcentrum Öst söker en förmedlare 


Författarcentrum Öst driver Sveriges största författarförmedling. Vi är länken mellan författare och arrangörer. Vi har för närvarande 800 yrkesverksamma författare som medlemmar och vi förmedlar årligen 1500 författarbesök till uppläsningar, workshops, bokmässor, föredrag, festivaler med mera. Nu söker vi en driven och social förmedlare som vill vara med och utveckla vårt förmedlingsarbete. 

Beskrivning av tjänsten
Som förmedlare har du huvudansvaret för Författarcentrum Östs bokningar och medlemmar. Du är den dagliga länken mellan arrangörer och våra medlemmar. Författarcentrum Öst växer och är inne i en spännande utvecklingsfas. Som förmedlare har du en viktig roll i detta utvecklingsarbete. Du kan bokbranschen och håller dig uppdaterad om dess förändringar och tendenser. I arbetsuppgifterna ingår bland annat: 

– ta emot och förmedla författarbokningar 

– vara behjälplig med frågor gällande Författarförmedlingen, författarbesök, avtal, arvoden, fakturor

– uppsökande förmedlingsarbete

– välkomna och registrera nya medlemmar

– ansvara för projektet ”Författarbesök i skärgården” 

– uppdatera webbplatsen med information om Författarförmedlingen 

– vara involverad i det fortlöpande arbetet på kansliet

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har relevant utbildning och erfarenhet av arbete inom bokbranschen. Du är förtroendeingivande, har en administrativ ådra och är utåtriktad. Du gillar att ta egna initiativ, har hög servicekänsla och tycker att det är kul med verksamhetsutveckling. Tjänsten ställer krav på ett stort mått av tydlig kommunikation, noggrannhet, god språkkänsla och flexibilitet.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75 %. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 

Plat: Stockholm

Tillträde: 20 februari 2023   

Kollektivavtal finns

Ansökan

Sista ansökningsdag är 8 januari 2023, men vi behandlar ansökningar och träffar kandidater fortlöpande. Du ansöker genom att skicka ett personligt brev och CV till elnaz.baghlanian@forfattarcentrum.se.

Kontakt

Elnaz Baghlanian, verksamhetsledare: elnaz.baghlanian@forfattarcentrum.se, 070-4532636.

Författarcentrum Öst driver Sveriges största författarförmedling. Vi bokar författare till uppläsningar, skrivarverkstäder, debatter, föredrag, festivaler, events, studiedagar med mera. Vi har 800 yrkesverksamma författare som medlemmar och vi förmedlar årligen 1500 författarbesök. Författarcentrum Öst är en ideell förening vars syfte är att sprida litteraturen i samhället, framför allt genom att skapa möten mellan författare och läsare. Utöver författarförmedling driver vi läs- och skrivfrämjande projekt och arrangerar litterära evenemang, samt erbjuder olika manustjänster.

Dela i sociala medier