Författarcentrum Öst söker kommunikatör

Författarcentrum Öst söker kommunikatör

Författarcentrum Öst driver i dag Sveriges största författarförmedling. Sedan 1967 förmedlar vi författare till skol- och biblioteksbesök, skrivarverkstäder, litteraturfestivaler, uppläsningar, inspirations- och studiedagar med mera. Föreningens syfte är att sprida litteraturen i samhället och på så sätt skapa arbetstillfällen för medlemmarna. Därutöver driver vi läs- och skrivfrämjande projekt och arrangerar litterära evenemang.

Nu letar vi efter en driven kommunikatör. 

Inledningsvis kommer ditt fokus främst att ligga på att utföra strategiska bedömningar, analys av kommunikationsbehov utifrån målgrupper och verksamheten samt anpassa kanalval och innehåll utifrån målgrupp.

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • Se över verksamhetens externa kommunikation såsom hemsida, sociala medier, nyhetsbrev, medlemsutskick och tryckmaterial.
  • Planera, göra research och producera innehåll (text, bild, presentationer, film) för olika kanaler.
  • Ansvara för informationskampanjer kring våra pågående projekt.
  • Omvärldsbevakning, press- och mediakontakter.
  • Hjälpa till med dokumentation och utvärdering av våra projekt.

Vi söker dig som har högskoleexamen inom media- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller likvärdig utbildning samt arbetslivserfarenhet av kommunikationsarbete. Du har god vana av att arbeta med kommunikationsinsatser med olika verktyg och i olika kanaler, samt erfarenhet inom strategiskt kommunikations- och varumärkesarbete. Du behöver ha arbetat på både operativ och strategisk nivå. 

Du behöver ha mycket god språkkänsla god och förmåga att anpassa innehåll för olika målgrupper. Du hanterar de vanligaste layout- och publiceringsverktygen och är kunnig i digital bildhantering. 

För att du ska trivas hos oss krävs att du är van att ta ansvar, att arbeta mot uppsatta mål, att agera proaktivt och självgående. Du har ett strukturerat arbetssätt, har förmåga att föreslå effektiva och ändamålsenliga kommunikationsinsatser och förmåga att omsätta idéer till planerad produktion. 

Tjänsten är en projektanställning på 50 % under 8 månader med eventuell möjlighet till förlängning.

Om anställningen

Plats: Stockholm

Lön: Månadslön

Anställningsvillkor: 50 %  

Tillträde: Snarast

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men senast den 16 september till:
elnaz.baghlanian@forfattarcentrum.se. Ansökan ska innehålla personligt brev och cv.  

Kontaktperson: Elnaz Baghlanian, verksamhetschef, Författarcentrum Öst  

Tfn: 070-4532636

Varmt välkommen med din ansökan!