FÖRFATTARDAGEN I STOCKHOLM

Fredagen den 8 april arrangerar Författarcentrum Öst den trettiosjunde upplagan av Författardagen. Det är en utbudsdag för dig som bokar eller kan tänka dig att boka författarbesök till biblioteket, skolan eller någon annanstans där författare och läsare kan mötas.

Syftet med dagen är att inspireras till läsning och kanske upptäcka nya författarskap bland några av våra femton medlemmar som framträder under dagen.

Evenemanget äger rum på Bio Victor i Filmhuset på Gärdet i Stockholm. Dagen inleds med att förra läsambassadören Ann-Marie Körling under rubriken Läsa för tanke och känsla, talar om vikten av barns och ungas läsning samt mötet mellan läsare och bok.

Konferencier under dagen är Anders Sparring, kanske mest bekant för sina böcker om familjen Knyckertz som han har gett ut tillsammans med Per Gustavsson. Han är även verksam som manusförfattare och skrev bl.a. manus till julkalendern 2021, En hederlig jul med Knyckertz.

Program 09.3015.30

08.45–09.30 Fika och registrering

09.30–10.40 Pass 1

Huvudtalare Anne-Marie Körling

Johannes Pinter, Nils Håkanson och Eva Hildén

11.00–12.00 Pass 2

Peimaneh Molllazehi, Heléne Holmström, Seluah Alsaati och Marit Danielsson

Lunchpaus

13.15–14.10 Pass 3

Jan Malmborg, Anna Helgesson, Johan Brännström och Agnes Török

Eftermiddagsfika

14.40–15.30 Pass 4
Oskar Jonsson, Robert Åsbacka, Melody Farshin och Johan Theorin

15.30 Dagen avrundas


Pris: 875 kronor. För- och eftermiddagsfika ingår, ej lunch.

Antalet platser är begränsade och sista anmälningsdag är 5 april.

Anmäl dig här

Adress: Borgvägen 1, 115 53 Stockholm

Tillgänglighet: På Borgvägen 3 längs husets långsida finns en entré i gatuplan med direktanslutning till hiss som når samtliga våningsplan i Filmhuset. Här finns även porttelefon till receptionen. Bio Victor har två rullstolsplatser. Till rullstolsplatserna finns även två ledsagarplatser. Biografen är tillgänglig med rullstol / andra hjälpmedel genom ordinarie ingång.

Ta dig till Filmhuset: Bussarna 72, 76, 1 och 4 stannar vid hållplats Filmhuset. Närmaste t-banestation är Karlaplan.

Hoppas att vi ses den 8 april

Medverkande författare:

Seluah Alsaati
Författare som även skrivit rap, poesi och dramatik. Vann debutantpriset Slangbellan för romanen Inte din baby 2020.
Johan Brännström
Tidigare manusförfattare och numera författare till spänningsromaner. Aktuell med serien om Mikaela Sköld vars senaste bok Ingen ska skonas kommer nu i maj.
Marit Danielsson
Driver podcasten Skilsmässopodden och skriver skönlitterära romaner. Senaste boken heter När underbart inte är nog.
Melody Farshin
Ståuppkomiker och författare. Skriver för ungdomar och debuterade med Mizeria som även blev pjäs på Kulturhuset Stadsteatern. Är i vår aktuell med tredje romanen 100K.
Anna Helgesson
Lärare och författare som främst skriver för barn och unga. Senaste romanen heter Hjärtats hemlighet.
Eva Hildén
Fotograf och författare. Skriver främst spännande romaner för barn och unga. Senaste boken heter Rävpojken.
Heléne Holmström
Jurist och författare. Skriver modern samtidsromance. Senaste boken Eld, snö och stjärnor är den första delen i en ny serie.
Nils Håkanson
Författare och översättare. Vann Augustpriset 2021 i faktaklassen för sin senaste bok, Dolda gudar: en bok om allt som inte går förlorat i en översättning.
Oskar Jonsson
Illustratör och författare. Skriver och illustrerar främst för barn och unga. I de böcker som Oskar själv står för både text som bild utgår han ofta från sitt naturintresse. Senaste boken heter Vips i trädet.
Jan Malmborg
Journalist och författare. Skriver gärna biografiskt och hans senaste bok heter Trubbel: Berättelsen om Olle Adolphson.
Peimaneh Mollazehi
Lärare och författare. Skriver främst för barn och unga. Debutboken Den riktiga solen tilldelades Barnradions romanpris 2021.
Johannes Pinter
Författare och manusförfattare. Skriver för såväl barn som vuxna. Senaste böckerna är Monster monster: Dockmylingen och Idag dör alla gudar (skriven tillsammans med Mattias Leivinger)
Johan Theorin
Tidigare journalist, numera författare på heltid. Skriver spänningsromaner och deckare. Senaste boken heter Benvittring.
Agnes Török
Spoken wordpoet, skrivkursledare och författare. Hen skriver på både svenska och engelska. Senaste boken heter Den nya tidens diktbok.
Robert Åsbacka
Författare som främst skriver romaner, gärna utifrån temans som politik och samhälle. Senaste romanen heter Glömda rum.