Författarsamtal med
Ami Andersson och
Tove Folkesson

Författarcentrum Syd bjuder in till ett författarsamtal på Zoom 12 mars klockan 14–15 med Sveriges två första regionförfattare Ami Andersson och Tove Folkesson. Samtalet kommer att kretsa kring deras år som regionförfattare anställda av Vimmerby kommun med uppdrag att verka i hela Kalmar län och arbetet med boken Körverk för 136 röster – texter från Kalmar län som blev resultatet av projektet.

Moderator: Mikael Bergstrand.

Varmt välkomna!

Tid: fredag 12 mars, kl. 14-15.
Anmälan är nu stängd.
Fri entré, begränsat antal platser.

För frågor kontakta: jacob.akerstrom@forfattarcentrum.se

De medverkande författarna är:

Ami Andersson har rötterna i Stockholm mer bor sedan slutet av åttiotalet söder om Kalmar. Genom åren har hon arbetat med skrivande i olika former och olika grad; från första redaktionsjobb på tidningen Hundsport, via andra specialtidningar, lokalpress och nyhetsbyrå till att utbilda journalister i Sverige och utomlands. Det skönlitterära skrivandet, pedagogik, foto och layout har funnits parallellt, och med det har följt uppdrag som lektör, redaktör, inläsare, formgivare, utbildare och mycket mer. I huvudsak har hon skrivit facklitteratur, men de senare åren mest noveller och andra skönlitterära texter.

Tove Folkesson är författare och bosatt på Öland. 2020 var hon tillsammans med Ami Andersson Sveriges första regionförfattare, vilket resulterade i många (digitala) värdefulla möten mellan skrivande människor och i en antologi med namn KÖRVERK för 136 röster. Tove Folkesson romandebuterade 2014 med Kalmars jägarinnor, efter att ha givit ut poesi i liten skala, skrivit låtar, spelat i flera olika band och scenkonstgrupper. 2017 fick hon bl a Svenska Dagbladets pris för sista delen i trilogin som inledde författarskapet, Ölandssången. I höst kommer hennes nästa bok, Den stora kyrkan.

Moderator
Mikael Bergstrand
, författare och journalist från Malmö, bor numera i Rörum på Österlen. Efter fyra kriminalromaner slog han igenom stort med sin Indientrilogi som började med Delhis vackraste händer (2011) och som till stor del bygger på Mikaels egna erfarenheter av Indien, där han levde under fyra år. Boken blev även rosad tv-serie med miljonpublik med Björn Kjellman i huvudrollen. Mikael Bergstrands berättelser präglas av värme, humor och levnadsvisdom och har översatts till ett tiotal språk och legat på flera topplistor både i Sverige och utomlands. I maj i år utkommer han med romanen Konsulten som inte ville bada.

Mikael Bergstrand. Foto: Markus Liljedahl.