Forum för poesi och prosa

Forum för poesi och prosa

– är Författarcentrum Västs litterära scen och mötesplats för litteraturintresserade i Västra Götaland.

Vi arrangerar åtta stora författarturnéer varje år. Sedan starten 2004 har omkring 350 författare medverkat.

Poesi blandas med prosa, veteraner med debutanter och nästan varje programvecka gästas vi av en författare från ett nordiskt grannland. Spännvidd och djup skapas genom att varje vecka har ett tema som medverkande författare är fria att tolka efter eget skön.

Kom och lyssna på din favoritförfattare eller stifta bekantskap med nya! Låt dig inspireras till ytterligare läsning! Författarnas böcker finns till försäljning.

Forum för poesi och prosa är Sveriges enda regionala scen för uppläst litteratur. Vi finns i Göteborg, Kinna, Skövde, Lidköping, Trollhättan, Borås, Åmål, SkövdeVänersborg och Strömstad.

Klicka här för aktuellt evenemang i vårt kalendarium!

Klicka här för att läsa mer på Forum för poesi och prosas egen hemsida!

Detta har hänt – axplock

Åmål 9 november

På en fullsatt Restaurang Sjösidan i Åmål framträdde Jasim Mohamed och Åsa Moberg på säsongens sista kväll med Poesi och prosa.

Bilden: Jasim och Åsa träffar två av författarna i bokdagar i Dalslands nya Röster-antologi, Maria Salem och Fatima Salem (närmast på bild). Foto: Victor Estby

Mohamed berättade om sina två aktuella böcker, diktsamlingen Vittnen till meningslösa händelser och rapportboken Marias Taverna, skriven ihop med Jan Henrik Swahn. Publiken blev djupt berörd av hans berättelser från flyktingvågornas Samos och hans läsning av dikterna som för samman dagens flyktingkatastrof med vår civilisations Medelhavsvagga.

Åsa Moberg berättade ödmjukt om arbetet med memoarboken Livet, som inte bara gestaltar tiden kring hennes svåröverträffade mediala genomslag 1968, utan också om livet före och efter det och om kärleken och familjen. Hon lockade till skratt när hon berättade om barndomen, som Magnus Uggla häcklat från scenen med Moberg och hennes syskon i publiken.

(Victor Estby)