Forum för poesi och prosas höstsäsong

Forum för poesi och prosas höstsäsong

Slutet på Forum för poesi och prosas vårsäsong var tyst och tom, av förklarliga skäl. Några framflyttade litteraturevenemang är inte det värsta som kan hända. Men när viruset gör tillvaron svårare och ökar avståndet till våra medmänniskor tror vi att litteraturen är minst lika viktig som förut. Därför har vi bokat ett helt höstprogram, som vanligt.

Det kan så klart bli så att vi inte kan genomföra det i våra lokaler, med er som lyssnande publik, som vi skulle vilja. Då ska vi göra allt vi kan för att föra ut det till era skärmar istället. Formerna för detta meddelar vi i så fall senare, om vi fattar det tråkiga beslutet att ställa in delar av eller hela säsongen. 

På grund av denna osäkerhet finns det i dagsläget inte några biljetter att köpa till evenemangen. Men notera datumen, läs författarnas böcker.

Så, från september till december kommer ni att få ta del av Nordens mest spännande författare som vanligt – men kanske på ett annorlunda sätt.

Anne Swärd, aktuell med romanen Jackie, inleder höstsäsongen tillsammans med Jila Mossaed, aktuell med diktsamlingen Åttonde landet. Jack Hildén medverkar med sin senaste roman Många gånger i regn, liksom Johan Espersson, som debuterade tidigare i år med den lyriska romanen Kungsbacka ultras.

Under resten av säsongen medverkar bland andra Agneta PleijelKjartan Fløgstad (NO)Jessica SchiefauerStefan LindbergSusanna AlakoskiKarin SmirnoffLydia SandgrenJonas Modig och Eva Runefelt.

På www.poesiochprosa.se hittar du fullständigt program.

Varmt välkomna i höst, i verkliga livet eller på andra sidan skärmen. I augusti vet vi mer om hur det blir.