Frihamnsdagarna: Göteborg 2.0? och Göteborg står upp för yttrandefriheten

Frihamnsdagarna: Göteborg 2.0? och Göteborg står upp för yttrandefriheten

Frihamnsdagarna arrangeras den 3-4 september i Frihamnen på Hisingen i centrala Göteborg. Under två dagar arrangeras samtal, föreläsningar, paneldebatter varvat med artister, workshops och ytor som skapar förutsättningar för möten. Det kommer även att finnas möjligheter till mat och dryck.

Under lördagen arrangeras två seminarier av oss som arbetar för att Göteborg ska bli en UNESCO Litteraturstad: Göteborgsandan 2.0? och Göteborg står upp för yttrandefriheten.

Göteborgsandan 2.0?

11:45–12:30 Frigga (tältscen)

Kramad, nedskälld och dödförklarad i omgångar. Göteborgsandans idé om samarbete mellan politik och lokalt näringsliv har under många år präglat staden. Är det dags för en ny Göteborgsanda? Hur ser den i så fall ut, och vad vill den åstadkomma?
Göteborgs Universitet, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Bokmässan i Göteborg, Göteborgs Litteraturhus, Författarcentrum Väst


Göteborg står upp för yttrandefriheten

15:30–16:15 Frigga (tältscen)

Yttrandefriheten är en grundbult i ett demokratiskt samhälle. Men på många håll i världen idag hotas yttrandefriheten. Nu gör Göteborg en kraftsamling för yttrandefriheten och satsar stort. Hur ser arbetet ut och hur ska det gå till?

Välkomna till Bananpiren i Göteborg eller ta del via Frihamnsdagarna.se!

Arrangörer: Göteborgs Stad, Göteborgs universitet, Västra Götalandsregionen, Bokmässan Göteborg, Göteborgs Litteraturhus, Författarcentrum Väst.