Publicerat: 19 september, 2023 Skrivet av: Hedvig van Berlekom | Författarcentrum Väst

Göteborg läser: Kvällarna på Pärlan av Claes Hylinger

Nästa Göteborg läser-bok är utseddKvällarna på Pärlan av Claes Hylinger! Boken kommer i dagarna i pocket hos Albert Bonniers förlag med nyskrivet förord av Gabriella Håkansson.

Om boken

Kvällarna på Pärlan utkom 1995 och bidrog till att göra Claes Hylinger till en kultförfattare redan under sin livstid. Pärlan var en krog vid Skanstorget i Göteborg. Boken handlar om den väg författaren gått – från barnaår till mogen ålder, från orten Hylinge till Göteborg och Paris – för att hamna på denna krog. Den handlar även om vänskapen med en originell stamgäst, om upptäckten av patafysiken och mycket mer! 

Torsdag 12 oktober kl. 18 presenterar vi boken och projektet i Stadsbiblioteket Göteborgs hörsal. Gabriella Håkansson håller föredrag. Fritt inträde! 

Om Claes Hylinger
Claes Hylinger är bosatt i Göteborg och fyller 80 år under 2023. Sedan debuten 1972 med I krig och kärlek har han trotsat trender och tidstypiska inriktningar med en djupt personlig stil som i flanörens anda blandar tankar, minnen och resebilder med insikter om livets och kärlekens villkor. 

Göteborg läser…
… vill bjuda in göteborgarna att läsa och mötas kring samma bok. Varje år utses en tidigare utgiven skönlitterär bok med anknytning till staden som ska locka till samtal spontant men också genom läsecirklar, föreläsningar och till exempel stadsvandringar. Kvällarna på Pärlan kommer att vara Göteborg läser-bok under hösten 2023 och våren 2024. 

Göteborg läser drivs av Författarcentrum Väst i samarbete med Stadsbiblioteket Göteborg med stöd av Kulturrådet.

Kontaktperson: Pål Börjesson, pal.borjesson@forfattarcentrum.se

Dela i sociala medier