Höstens program är här!

Höstens program är här!

Rik och varierad litteraturhöst hos Författarcentrum Väst!

Författarcentrum Väst går ännu en fullmatad säsong till mötes. Hösten bjuder på mängder med spännande författarframträdanden i Göteborg och ytterligare nio orter i västra SverigeFörst ut är seminariet Osebol – dikt och verklighet på skrivkammaren med Marit Kapla, den 27 augusti. Sedan rullar det på med flera arrangemang och samarrangemang varje månad. 

Från september till december arrangerar Forum för poesi och prosa fyra författarturnéer till 10 olika orter i västra Sverige, alltid med stopp i Göteborg. 18 författare kommer att framträda vid totalt 17 evenemang. Programmet består av den sedvanliga blandningen av poesi och prosa, veteraner och debutanter, med stor variation på stil och inriktning. Men fokuset är det samma som alltid: de mest intressanta författarna i Sverige och i våra nordiska grannländer är inbjudna att framträda.

Första arrangemanget i Göteborg äger rum onsdag 4 september. Då medverkar Beate GrimsrudMartina MonteliusDavid Zimmerman och Alice Dadgostar. Kvällens tema är Börja och sluta. Här kan du köpa biljett till evenemanget!

Under resten av hösten kommer bland andra Karolina RamqvistMaja Lee LangvadÅke EdwardsonJohan HeltneLone AburasJudith KirosMattias Hagberg och Monika Fagerholm att medverka på Forum för poesi och prosa. Klicka här för att se hela höstens program!

På Författarcentrum Västs årliga poesiarrangemang Novemberpoesi den 22 november, sätter vi en ära i att låta många olika röster tala. Ingen särskild stil eller skola har företräde, bara väldigt bra poesi. Medverkande i årets upplaga är: Kjell Espmark, Athena Farrokhzad, Johan Jönson, David Zimmerman, Lyra Koli och Matilda Södergran.

Utöver detta arrangerar eller samarrangerar vi ytterligare seminarium, uppläsningar och författardagar, bland annat Två syriska röster med Khaled Alesmael och Imam Al-Ghafari – ett samtal om kampen för att hitta hem i exilen, och om hur Sverige förmår ta hand om asylsökande HBTQ-personer.

Författarcentrum Väst medverkar också med programpunkter på Angereds Bokmässa och Bok & Bibliotek! 

Klicka här för att ladda ner vårt tryckta kalendarium!