29 oktober: Invigning av vår nya lokal, Marie Hermanson och Aino Trosell läser!

29 oktober: Invigning av vår nya lokal, Marie Hermanson och Aino Trosell läser!

Välkommen på invigning av vår nya lokal på toppen av Masthugget! Marie Hermanson och Aino Trosell läser ur sina senaste böcker. Vi inviger också vårt Gösta Carlson-bibliotek och bjuder på dryck samt lättare tilltugg. Dörrarna öppnas kl 18.30. Invigning av biblioteket och uppläsningar kl. 19.00.

Datum: 29 oktober
Plats: Fjällgatan 29, Göteborg (Buss 60 till hållplats Fjällskolan)

Arrangemanget är en del av Kulturnatta.

Varmt välkomna!

Aino Trosell är i år aktuell med Varvsslammer – ett kärleksfullt äreminne av en svunnen epok. I texterna finns ett helt författarlivs litterära erfarenhet men också en ung kvinnas oförfalskade iakttagelser till den grad att vi kan känna svetsloppornas bett emot huden.

I somras utkom Marie Hermansons senaste bok Pestön. Romanen fångar atmosfär och stämning från 1920-talet med optimism om jämlikhet, sociala reformer och kvinnans frigörelse, som dock ännu inte var genomfört utan föremål för debatter, skisser och visioner.

Gösta Carlson (1927-2017) var författare och göteborgsskildrare. Han arbetade som metallarbetare, rörläggare, mentalskötare, journalist och informatör. Som författare gav han ut 25 böcker, av vilka de flesta handlade om Göteborg och dess historia. Gösta Carlson var tvåfaldig ordförande samt hedersordförande i Författarcentrum Väst, och överhuvudtaget en mycket närvarande person inom föreningen genom åren. Vi har nu skapat ett bibliotek till hans minne, där vi samlat alla hans utgivna titlar.