Jag skriver i dina ord – Årets vinnare

Jag skriver i dina ord – Årets vinnare

Den 8 maj tillkännagavs vinnarna av Jag skriver i dina ord 2019, Författarcentrums rikstäckande skrivtävling för gymnasieelever. Första priset gick till Alva Fureman för dikten Fjäll. Nora Holand och Josefina Fjordell vann andrapriset.

Vinnarna presenterades och fick sina priser på Forum för poesi och prosas säsongsfinal på Musikens hus i Göteborg. Alva Fureman (klicka på namnet för att läsa) från Östersund vann första pris för dikten Fjäll.

Juryns motivering löd ”Inspirerad av stycket Arktiska Oceanen av Säkert är den poetiska texten Fjäll ett konstverk i sig själv. Vördnaden och kärleken till fjällets storhet är sinnligt gestaltade. Budskapet om omsorg och tacksamhet till naturen berör oss på djupet.”

– Det känns fantastiskt roligt och ärofyllt! Att någon annan ser ett värde i något jag skrivit känns omvälvande och väldigt sporrande, säger Alva.

Prissumman på 5000 kr är skänkt av pennföretaget Ballograf. Det vinnande bidraget kommer att publiceras i den litterära tidskriften ponton.

Två deltagare vann andrapriset, Nora Holand (klicka på namnet för att läsa) från Umeå för Klubbland och Josefina Fjordell (klicka på namnet för att läsa) från Uppsala för Ännu hörs ju våra röster. De tilldelas 1000 kr var. Kvällen avslutades med att de tre vinnarna lästa upp sina bidrag för publiken. Under det utsålda evenemanget läste även poeten Hanna Rajs Lundström och Jonas Hassen Khemiri.

Läs mer och ta del av vinnarnas texter på www.jagskriver.nu