Min Gata, nytt projekt!

Foto: Kristín Bjarnadóttir

Min Gata, nytt projekt!

Min Gata är ett jubileumsprojekt för och med barn och unga. Författarcentrum Väst arbetar med den levande litteraturen, något av det mest hållbara material man kan tänka sig för brobygge mellan kulturer. Vi vill genom detta nya samarbetsprojekt initierat av Författarcentrum Väst tillsammans med Politisk Poesifestival och flera aktörer, åstadkomma en rad skrivarworkshops för barn och unga från 10 år med Göteborgs och Borås gator i fokus, och genren poesi.

”Min gata” kan referera till olika saker, t ex gatan där man bor, en gata där man har bott, en gata man vill bo på, en gata man har minnen från, en gata där det har hänt något jobbigt, en favoritgata.

Syftet är att låta barnen/ungdomarna få utforska sin relation till en gata/ett område som betyder något för dem. Att det ska uppstå diskussioner kring identitet, tillhörighet och innanför/utanförskap.

De unga skribenterna kommer att uppmuntras till att delta i en tävling, och vinsten kommer att vara medverkan i en digital publicering på Författarcentrums hemsida i slutet av året. Från och med april 2021 kommer vi att arrangera workshops på skolor i Borås och Göteborg.

Är du lärare på en skola (mellanstadiet eller högstadiet) i Göteborg eller Borås och tycker att detta låter intressant? Välkommen att höra av dig till oss för vidare information! 

Kontakt:

Kristín Bjarnadóttir, kb.lyng@gmail.com
Hedvig van Berlekom, hedvig.vanberlekom@forfattarcentrum.se