Publicerat: 28 april, 2019

Litteraturrundan 4-5 maj 2019

Äntligen vår och med våren kommer Litteraturrundan tillbaka! Helgen den 4-5 maj 2019 – PROGRAM (pdf).

Följ Litteraturrundan på Facebook

Arrangör är Litteraturrundan Ekonomisk Förening i samarbete med Författarcentrum Syd, ABF och Sparbanksstiftelsen Skåne.

Har du en idé om ett arrangemang eller vill bli medlem– kontakta Helen via mejl till helenlavikinga@litteraturrundan.se

PROGRAM

LÖRDAG 4 maj:
1. Poetisk Plattform, Helsingborg och Höganäs, Café Amanda, Höganäs Bibliotek, kl. 14–17
Poesifika: Poetisk Plattform bjuder på fika med poesi och musik.
Föreningen lanserar också sin nya bok Lommedikter i ett fickvänligt format. Klassiska toner på gitarr Staffan Svensson. Öppen scen där alla som vill får läsa poesi.

-Info: Mikael Rudesjö, 070-5310284

2. Ida Andersson, Fåglasång 1026, Kågeröd, kl. 11-17
”Möt våren på Södersåsen”, ett möte med författaren, fika med hembakat och bokbord. Det blir bildvisning, musik och uppläsning ur bokserien ”Berättelsen om Katja”, den utsatta lilla flickan som bara ville vara omtyckt. Författaren Ida Andersson presenterar sin tetralogi, en verklighetsskildrad roman. Gäster är välkomna att njuta av fågelsång.Fika serveras i ett inglasat
uterum. Barn och hundar är välkomna eftersom vi är mitt i naturen.

-Info: Ida Andersson, 070-3330156

3. Andrea Kontros, Stävie Nyboväg 357, Furulund, kl. 11-17
Välkomna ut på landet utanför Furulund där författaren presenterar sina fyra böcker: två romaner, en dikt- samling och en novellsamling. Ta gärna med picknickkorg vid fint väder, fika i trädgården och titta på blomsterplantsodlingarna.

Program:
Kl. 11-12.30 Öppet hus, författarmingel. Det bjuds på lätt förtäring och lättdrycker.
Kl. 12.30-13.00 Författaren presenterar sina böcker. Det bjuds på lätt förtäring och lättdrycker.
Kl. 13.00-14.30 Författarmingel, bokerbjudande. Det bjuds på lätt förtäring och lättdrycker.
Kl. 14.30-15.00 Författaren presenterar sina böcker. Det bjuds på lätt förtäring och lättdrycker.
Kl. 15.00-17.00 Författarmingel, bokerbjudande. Det bjuds på lätt förtäring och lättdrycker.

-Info: Andrea Kontros, andreakontros.se, 076-6328756

4. BRÄNNBART, Dalby bibliotek, Allégatan 1A, Dalby, kl 11.15 – 14.50
En hyllning till bibliotek, livet, berättandet och litteraturen. Scenkonst, musik, romaner, diktning och skäl att leva på en orolig planet. Under det gemensamma temat BRÄNNBART – Scenprogram med uppläsningar & scenframträdanden med författare, berättare, trubadurer & teatergrupp.
BRÄNNPUNKT – kultur och hälsa med Kreativa Akademin samt litteraturens BRÄNNKRAFT!

Medverkande: Elisabet Norin, Magnus Nylander, Michael Economou, Matilda Espmarker, Josefine Gerbart, Boel Gerell, Carin Hammarberg, Ylva Hammarström, Markus Johansson, Ingela Karlsson, Louise Buenafe Mistén, Garik Paltsev, Peter Sommerstein, Amelie Andersson, Christina Harris, Elisabeth Haddén Hielscher, Hartmut Hielscher, Inger Ljungbertz. Signering/möjlighet att köpa böcker och biblioteket bjuder på fika.

-Info: Elisabet Norin, 0708-418480, elisabetnorin.wordpress.com/litteraturrundan-4-5-maj-2019

5. Statarmuseet i Skåne, Torupsvägen 606-59, Bara, kl. 14
Emil Boss – Sydafrikanskt vin. Det finns många böcker som handlar om vin. Till skillnad från de flesta handlar inte den här om druvsorter och terroir i första hand utan om människorna som gör vinet. Det behövs fler än hundra tusen personer som planterar, beskär, bevattnar, besprutar, plockar, transporterar, fermenterar, förpackar och lastar. Utan dem skulle inte en enda vinflaska ha buteljerats i Sydafrika. Av dessa människor syns inte ett spår i Systembolags-butikerna eller på producenternas hemsidor, de syns inte i vin- turismen på plats. Fram till för tjugofem år sedan var de kolonialt förtryckta i ett rasistiskt system som kalla- des apartheid. Idag är de löntagare i en nyliberal demokrati, men bakom plantagens stängsel är mycket sig likt. Deras villkor är i allt väsentligt desamma som de svenska statarnas för hundra år sedan.

Emil Boss debuterade 2011 och fick Solidaritetspriset 2017.
-Info: www.statarmuseet.com, Från Malmö går på helger buss till Torup Statarmuseet.

6. Dennis Renfors, Textilkoll, Korsgatan 6, Malmö, kl. 11-16
Dennis Renfors säljer sina diktböcker och läser högt ur dem. Dennis har tävlat i många Poetry Slam-sammanhang (där man läser egna dikter från scen och en jury sätter poäng). Han har deltagit i fem Poetry Slam- SM. Bästa placering var lagsilver bland 16 tävlande lag i SM i Göteborg 2012.
Dennis Renfors delar sedan några år sin tid mellan Stockholm och Skillinge.
http://textbilddennis.blogspot.com/, https://dennisenglishblog.wordpress.com/
https://www.youtube.com/results?q=dennis+renfors&sp=SADqAwA%253D, http://soundcloud.com/den-
nisrenfors

-Info: Dennis Renfors, 072-527 40 90

7. Lotte Lannerberth, Limhamnsbibliotek, Malmö, kl 11–13
Har du Lea-koll? Vad är det för djur Lea och Elliot fångar i Lea Lejontämjare på prinsesskalas? Varför har sköldpaddan i Lea Lejontämjare på badhuset en stor och en liten fena? Och varför finns det egentligen tecken i Leaböckerna? Detta och mycket mer får du reda på när författare Lotte Lannerberth berättar och läser högt. Du kan också gå tipsrunda och vinna pris. Eller varför inte köpa dig en egen, signerad Leabok? Ålder: ca 3 – 8 år.

-Info: Lotte Lannerberth, 0733–469867

8. Svenska Haikusällskapet, Andy’s Corner Helmfeltsgatan 5B, Malmö, kl.15-16.30
”Haiku på fem sätt” – läsning, boksläpp och samtal.
Medverkande: Anders Melin, Kerstin Park, Birk Andersson, Anna Maris, Emil Ahlbertz.
-Info: www.facebook.com/events/838752943127908

9. Tora Greve – TiraTiger Förlag, Korsgatan 6, Malmö, kl 11-16
Under Litteraturrundan kommer Tora Greve att berätta om projektet Siriuskrönikan, där hennes textilkonst integreras med författarskap på Galleri Textilkoll och visa bilder. Siriuskrönikan är episk fantasy om en pla- net som rör sig mellan de två solarna i Sirius solsystem. För att korrigera banan, krävs en Mästare kunnig i praktisk kvantmekanik. Denna Mästare finns som sammanhållande länk genom hela bokserien. Bokförsälj- ning på plats. Tora Greve har haft störst framgång som författare till steampunk eller alternativ verklighet. Inom denne genre har hon deltagit i jurybedömda antologier i både Sverige, USA och Danmark, samt skrivet en kritiker- rosad roman, Hammerslag.

-Info: Tora Greve, 076-1155681, tiratigerforlag.se

10. Sagor, konst och poesi på Galleri KVIS, Grönegatan 9, Svedala
Öppet 11-17
Barnboksrelease, Haiku och diktläsningar, konst, bokbord och mingel. Kl 11 Joakim Larsson läser ur nya barnboken Grållen och Silvia reser utomhus.
Kl 16 Christina Karlsson läser ur Våra andetag andas haikusommar, presenterar egna och andras bildtolkningar samt en bokinstallation. Birk Andersson läser ur sina haikusamlingar och Stina Larsson läser ur Livstecken.

-Info: www.gallerikvis.se, www.boklarssons.se & www.christinakarlsson.se

11. János Kató, Stortorget, Gamla torget och Rådhustorget, Trelleborg, kl. 10-12
Med fjäder i hatten; János går runt på Stortorget, Gamla torget och Rådhustorget i Trelleborgs centrum där han läser egna dikter på små papperslappar för de som vill lyssna och ger bort dikterna.

-Info: János Kató, janoskato@hotmail.com

12. Lövhögen, Biblioteket i Trelleborg, Stortorget, Trelleborg, kl. 11-14
Möte med skrivarcirkel Lövhögen, en skrivarcirkel på Söderslätt: Välkomna att ta del av hur vi genom vår skrivarcirkel gett varandra stöd i skrivandet som utmynnat i, fram till dags datum, tre utgivna böcker som finns till försäljning. Medverkande: Linda Möller, Louise Bråhammar, Birgitta Sülau, Lena Sloth.

-Info: Linda Möller, 0708955812

13. Förlagshuset Siljans Måsar, Krogaled 22, Ystad, kl. 15-17
Välkommen till Förlagshuset Siljans Måsar. Här får ni träffa några av våra författare, kika på våra böcker, mingla och lyssna till när våra författare läser ur sina böcker. Vi bjuder på fika och hälsar Dig varmt välkommen! Långa ljusa dagar och ljumma nätter nalkas och våren vill inget annat än att omfamna oss. För alla livets stunder finns det en önskan av att sakta ner, sluta kämpa emot och helt enkelt ta en andningspaus. Många gånger gör vi tvärtom, så när stödjer vi vårt hjärtas kallelse och det vi verkligen älskar? Kom och lyssna en stund till hjärtats viskande röst, med Nanna Aida Svendsen, Josefin Lassbo, Gun Karlsson, Christin Ekstrand Simryd, Britt Berg, Marita Östberg med flera.

-Info: Yvonne, 0708-318179, www.siljansmasar.com
14. Om Hans Alfredsson, Hasse & Tage-museet, Bangatan 2, Tomelilla, kl.10–13
Hasse & Tage-museet berättar om Hans Folke Alfredson författarskap och produktion.

-Info: 010-202 20 00, www.hasseotagemuseet.se

15. Vollsjö Hembageri, Torget 1, Vollsjö, kl. 13-16
Kl. 13: Poesi i ord och toner: Helen Halldórsdóttir har gett ut två egna diktsamlingar; ”Livets tunna skal” och Livet är ”Tango”, samt varit redaktör och en av översättarna till antologin: ”Aurora; En presentation av 21 isländska poeter. Helen är General för Litteraturrundan. Bengt Eriksson är kulturjournalist, författare och krönikor i Ystads Allehanda, sedan 1978 bosatt på Stor- gatan i Vollsjö. Bland senast utgivna böcker kan nämnas ”Piraten bodde också här / Skrönikor från Färs” och ”Syrliga tårar och bittra apelsiner”, den senare en diktsamling. Bengt tilldelades 2018 års kulturpris av Sjöbo kommun. Unnur Sólrún Bragadóttir är isländsk och bor i Simrishamn. Unnur har alltid skrivit, framförallt dikter men också prosa och har publicerat 11 diktsamlingar varav två är på svenska. Den senaste som  är helt ny heter Ljus utan veke (Odukat, 2018). www.unnursolrun.se
Kl. 15 ”Rapp performance från Poetry Slam mästaren Maria Bielke von Sydow ”

-Info: Helen Halldorsdottir, 070-3978078, www.facebook.com/events/523545548049703

16. Vollsjö Mill, sädesmagasinet och möllan, Storgatan 9, Vollsjö, kl. 11-16
INNAN GLANS/ BEFORE SHINE: Litteratur i författarens sinne innan du skriver. Konstverk som utforskar litteratur genom systerkonsten, innan arbetet får sin glans. Program: a) Installationer under öppettider kl 11:00-16:00. 1) Jocelyn Ibarra. “Jaula”; installation. Elektronisk litteratur och flockning: en vision av författarens sinne mellan tanken och tangentbordet.
2) Patrik Karlson. “Main Character”; installation. Manusförfattande och skiss: en serie av skisser med karaktärer som en författare måste döda.
3) Max Alm-Norell. “Maxism – HEAD BUZZ”; installation. Litteratur och målande: att måla ord är enkelt.
4) Hillevi Gustafson. “Feed the mill”; co-creative installation inside the mill. Ett medskapande verk inne i möllan. Utforska det obevekliga matandet av möllan som är Tanken innan skrivandet, grundad i den starka längtan av att skapa. Besökare kommer bli inbjudna att både utforska och bidra
till verket.
5) Jacob Gustavsson. ”Virtuella kopplingar”; ljudinstallation. Programmering och ljudproduktion: kodgenererade ljud som representerar sin egen kod. En författare/en programmerare länkar samman virtuella kopplingar.
6) Sofia Ivarsson and Viktor Lysell Smålänning. “Summoning Godot”; interactive installation. A ritual act ap- plying light, smoke and mirrors for making present that which is waited for at the moment before creation. A personal symbol is kept for future rituals. /En rituell handling som tillämpar ljus, rök och speglar för att till- gängliggöra det som väntas på i tillfället innan skapande. En personlig symbol behålls för framtida ritualer. www.noga.design / www.ritualatwork.com
7) Edith Ekström. “Untitled”; prints. Using screen printing as technique, Untitled will explore texting through SMS, messenger, and other social media as a way of creating literature or poetry.  Using an analogue tech- nique that meets a digital material is an ideal investigation of the fine
line between the digital and analogue space. / Ett utforskande i hur en genom sms, messenger och andra sociala media kan skapa litteratur och
poesi. Genom användandet av en analog teknik, screentryck, undersöks också mötet mellan det skrivna digitala materialet och det analoga, det som sker IRL. edith-ekstrom.tumblr.com
b) Kl 14:00-14:30: Jocelyn Ibarra and others. “Agendas”; interactive/immersive/online. Ovanliga källor som skapar gnistan för berättare. Gäster från olika delar av världen möts i ett chattrum och delar med sig av sina dagböcker./ Uncommon sources that spark the spark in storytellers. Guests from different parts of the world join a chat room and read from their agendas.
c) Kl 13:00 karta släpps i sädesmagasinet och senast kl 15:00 får man sin belöning. Jocelyn Ibarra, Cecilia Mazza. “Map”; interaktiv, ute. En skattjakt för familjer som kopplar samman litteratur med nyfikenhet där man använder Google Maps för att samla böcker. / Interactive, outdoors. A family treasure hunt connecting litera- ture and curiosity, using Google Maps to collect books as rewards.
Medverkande: Jocelyn Ibarra, Patrik Karlson, Max Alm-Norell, Hillevi Gustafson, Jacob Gustavsson. Utställningen kan upplevas på svenska, engelska, spanska, franska, och tyska. Evenemang är handikappvänligt och anpassat för barn/hundar.
-Info: Cecilia Mazza, 041630880, www.facebook.com/events/346989096026522

17. Björn Ranelid: Karakåsvägen 27, Kivik, kl. 13-15 Människan och ordet.
Om mitt liv och författarskap. Björn Ranelid bjuder in gäster till sitt hus. (Följ skyltarna).

18. Karin Eberhardt Grönvall, Bistro Verandan, Branteviksvägen 3, Skillinge, kl 14-17
”Hur känner man igen ett destruktivt förhållande – och hur tar man sig ur det?” Karin kommer att berätta om sina romaner ”Hjärngrepp” och ”Och mamma bara tiger … ” på temat som nämnts i rubriken och läsa valda stycken ur böckerna.

-Info: Karin Eberhardt Grönvall, 0703633299

SÖNDAG 5 maj

19. Poetisk Plattform, Poppepaviljongen, Fredriksdals trädgårdskafé, Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg, kl. 13–17.
Nordisk poesidag: En eftermiddag med författarmöten, poesiuppläsningar, musik och samtal. Möt nordiska poeter och upplev en kollision mellan ord och vårens grönska på Fredriksdal. Hållbart liv är temat för dagen. Stressa ner och ta en lyrisk paus med näring för både kropp och själ. Programmet presenterar bland annat poeterna Agnes Gerner, Sverige, och Steinar Opstad, Norge. Pianomusik av kompositören och pianisten Mikael Rasmusson. Litteraturkritikern Ann Lingebrant håller i ett poesisamtal med den nordiska dikten i fokus. Föreningen Poetisk Plattform lanserar också sin nya bok Lommedikter i ett fickvänligt format. Samarrangemang: Poetisk Plattform och Föreningen Norden i Helsingborg med stöd av kulturförvaltningen i Helsingborgs stad och Höganäs kommun.
Entré: 80 kronor, inträde till Fredriksdal museer och trädgårdar. Fri entré med Kulturkortet.

-Info: Mikael Rudesjö, 070-5310284

20. Ida Andersson, Fåglasång 1026, Kågeröd, kl. 11-17
”Möt våren på Södersåsen”, ett möte med författaren, fika med hembakat och bokbord. Det blir bildvisning, musik och uppläsning ur bokserien ”Berättelsen om Katja”, den utsatta lilla flickan som bara ville vara omtyckt. Författaren presenterar sin tetralogi, en verklighetsskildrad roman. Gäster är väl- komna att njuta av fågelsång. Fika serveras i ett inglasat uterum, mitt i naturen. Hundar är välkomna eftersom vi är mitt i naturen. Barn kan leka fritt i trädgården.

-Info: Ida Andersson, 070-3330156

21. Andrea Kontros, Stävie Nyboväg 357, Furulund, kl. 11-17
Välkomna ut på landet utanför Furulund där författaren presenterar sina fyra böcker: två romaner, en dikt- samling och en novellsamling. Ta gärna med picknickkorg vid fint väder, fika i trädgården och titta på blomsterplantsodlingarna.
Program:
11-12.30 Öppet hus, författarmingel
12.30-13.00 Författaren presenterar sina böcker 13.00-14.30 Författarmingel, bokerbjudande
14.30-15.00 Författaren presenterar sina böcker 15.00-17.00 Författarmingel, bokerbjudande.

-Info: Andrea Kontros, 076-6328756

22. Tora Greve – TiraTiger Förlag, Korsgatan 6, Malmö, kl 12-16
Under Litteraturrundan kommer Tora Greve att berätta om projektet Siriuskrönikan, där hennes textilkonst integreras med författarskap på Galleri Textilkoll och visa bilder. Siriuskrönikan är episk fantasy om en pla- net som rör sig mellan de två solarna i Sirius solsystem. För att korrigera banan, krävs en Mästare kunnig i praktisk kvantmekanik. Denna Mästare finns som sammanhållande länk genom hela bokserien. Tora Greve har haft störst framgång som författare till steampunk eller alternativ verklighet. Inom denne genre har hon deltagit i jurybedömda antologier i både Sverige, USA och Danmark, samt skrivet en kritikerrosad roman, Hammerslag. Bokförsäljning. tiratigerforlag.se

-Info: Tora Greve, 076-1155681

23. Diktläsning, Trelleborgen, Västra Vallgatan, Trelleborg, kl. 14-15.30
Medverkande: Marit Olanders, Inger Andersson sjunger och spelar piano, Mårten Andersson, János Kató, Margareta Segerhagen. Handikappsvänligt!

-Info: János Kató, janoskato@hotmail.com

24. Sagor, konst och poesi på Galleri KVIS, Grönegatan 9, Svedala, 11-15 Finissage.
Haiku, sagor och diktläsningar, konst, bokbord och mingel.
Kl 11 Joakim Larsson läser ur nya barnboken Grållen och Silvia reser utomhus.
Kl 14 Finissageläsning. Christina Karlsson läser ur Våra andetag andas haikusommar. Presenterar egna och andras bildtolkningar samt en bokinstallation. Stina Larsson läser ur Livstecken.

-Info: www.gallerikvis.se, www.boklarssons.se & www.christinakarlsson.se

25. Lövhögen, Hemmesdynge 10, Östra Torps Byaväg 354, kl. 13-16
Möte med skrivarcirkel Lövhögen, en skrivarcirkel på Söderslätt: Vi hälsar er välkomna till Hemmesdynge för att ta del av hur vi genom vår skrivarcirkel gett varandra stöd i skrivandet som utmynnat i, fram till dags datum, tre utgivna böcker som finns till försäljning. Kaffet står framdukat.
Medverkande: Linda Möller, Louise Bråhammar, Birgitta Sülau, Lena Sloth.

-Info: Linda Möller, 0708-955812

26. Förlagshuset Siljans Måsar, Krogaled 22, Ystad, kl. 15-17
Välkommen till Förlagshuset Siljans Måsar. Här får ni träffa några av våra författare, kika på våra böcker, mingla och lyssna till när våra författare läser ur sina böcker. Vi bjuder på fika och hälsar Dig varmt välkommen! Långa ljusa dagar och ljumma nätter nalkas och våren vill inget annat än att omfamna oss. För alla livets stunder finns det en önskan av att sakta ner, sluta kämpa emot och helt enkelt ta en andningspaus. Många gånger gör vi tvärtom, så när stödjer vi vårt hjärtas kallelse och det vi verkligen älskar? Kom och lyssna en stund till hjärtats viskande röst, med Nanna Aida Svendsen, Josefin Lassbo, Gun Karlsson, Christin Ekstrand Simryd, Britt Berg, Marita Östberg med flera.

-Info: Yvonne, 0708-318179, www.siljansmasar.com

27. Björn Ranelid: Karakåsvägen 27, Kivik, kl. 13-15
Människan och ordet. Om mitt liv och författarskap. Björn Ranelid bjuder in gäster till sitt hus. (Följ skyltarna).

28. Om Hans Alfredsson, Hasse & Tage-museet, Bangatan 2, Tomelilla, kl.10–13
Hasse & Tage-museet berättar om Tage Ivar Roland Danielssons författarskap och produktion.

-Info: 010-202 20 00, www.hasseotagemuseet.se

29. Vollsjö Mill, sädesmagasinet och möllan, Storgatan 9, Vollsjö, kl. 11-16
INNAN GLANS/ BEFORE SHINE: Litteratur i författarens sinne innan du skriver. Konstverk som utforskar litteratur genom systerkonsten, innan arbetet får sin glans.
Program: a) Installationer under öppettider kl 11:00-16:00.
1) Jocelyn Ibarra. “Jaula”; installation. Elektronisk litteratur och flockning: en vision av författarens sinne mellan tanken och tangentbordet.
2) Patrik Karlson. “Main Character”; installation. Manusförfattande och skiss: en serie av skisser med karaktärer som en författare måste döda.
3) Max Alm-Norell. “Maxism – HEAD BUZZ”; installation. Litteratur och målande: att måla ord är enkelt.
4) Hillevi Gustafson. “Feed the mill”; co-creative installation inside the mill. Ett medskapande verk inne i möllan. Utforska det obevekliga matandet av möllan som är Tanken innan skrivandet, grundad i den starka längtan av att skapa. Besökare kommer bli inbjudna att både utforska och bidra till verket.
5) Jacob Gustavsson. ”Virtuella kopplingar”; ljudinstallation.Programmering och ljudproduktion: kodgenererade ljud som representerar sin egen kod. En författare/en programmerare länkar samman virtuella kopplingar.
6) Sofia Ivarsson and Viktor Lysell Smålänning. “Summoning Godot”; interactive installation. A ritual act ap- plying light, smoke and mirrors for making present that which is waited for at the moment before creation. A personal symbol is kept for future rituals. /En rituell handling som tillämpar ljus, rök och speglar för att till- gängliggöra det som väntas på i tillfället innan skapande. En personlig symbol behålls för framtida ritualer. www.noga.design / www.ritualatwork.com
7) Edith Ekström. “Untitled”; prints. Using screen printing as technique, Untitled will explore texting through SMS, messenger, and other social media as a way of creating literature or poetry. Using an analogue tech- nique that meets a digital material is an ideal investigation of the fine
line between the digital and analogue space./ Ett utforskande i hur en genom sms, messenger och andra sociala media kan skapa litteratur och
poesi. Genom användandet av en analog teknik, screentryck, undersöks också mötet mellan det skrivna digitala materialet och det analoga, det som sker IRL. edith-ekstrom.tumblr.com
b) Kl 14:00-14:30: Jocelyn Ibarra and others. “Agendas”; interactive/immersive/online. Ovanliga källor som skapar gnistan för berättare. Gäster från olika delar av världen möts i ett chattrum och delar med sig av sina dagböcker./ Uncommon sources that spark the spark in storytellers. Guests from different parts of the world join a chat room and read from their agendas.
c) Kl 13:00 karta släpps i sädesmagasinet och senast kl 15:00 får man sin belöning. Jocelyn Ibarra, Cecilia Mazza. “Map”; interaktiv, ute. En skattjakt för familjer som kopplar samman litteratur med nyfikenhet där man använder Google Maps för att samla böcker. / Interactive, outdoors. A family treasure hunt connecting litera- ture and curiosity, using Google Maps to collect books as rewards.
Medverkande: Jocelyn Ibarra, Patrik Karlson, Max Alm-Norell, Hillevi Gustafson, Jacob Gustavsson. Utställningen kan upplevas på svenska, engelska, spanska, franska, och tyska. Evenemang är handikappvänligt och anpassat för barn/hundar.

-Info: Cecilia Mazza, 041630880, www.facebook.com/events/346989096026522

30. Vollsjö Hembageri, Torget 1, Vollsjö, kl. 10.30-12
DJURDECKARNA KOMMER TILL BYN! Prisade barnboksförfattaren Mari Bister från Onslunda läser ur sina böcker Katthemsäventyret och Gräsandsäventyret. Barnen får rita och skriva med inspiration från Maris berättelser efter högläsningen. För barn mellan 4 och 10 år.

31. En litterär Frühschoppen: Hornvägen 2, Karups Nygård , 275 64 Blentarp, kl. 11-14
För 7:e gången hälsar Barbara Fellgiebel välkommen till Litteraturrundans enda tyskspråkiga evenemang: En litterär Frühschoppen. Vad det innebär? Kom och bli överraskad. Medverkar gör en rad långväga gäster: Regina Müller-Ehlbeck och Ursula Maria Wartmann, två tyska författare som kommer hela vägen från Dortmund och Småland för att läsa ”die Schwedische Verführung” – en satirisk roman som de har skrivit tillsammans. Ulf Persson från Helsingfors som kommer att tala om ”Konsten att lämna Skåne, åka till Finland och skriva på engelska.” Barbara Fellgiebel presenterar den nya boken hemvist – en bra utgångspunkt till en möjlig diskussion om våra rötter, var är du hemma? Där du bor nu eller där du kommer ifrån? Författarna läser på tyska – snacket blir på svenska, tyska, engelska.
Herzlich Willkommen!

-Info: Barbara Fellgiebel, 076-1003080

Dela i sociala medier