Publicerat: 03 maj, 2023 Skrivet av: Hedvig van Berlekom | Författarcentrum Norr Författarcentrum Öst Författarcentrum Syd Läs mer

Martin Engberg ny ordförande för Författarcentrum Riks

Martin Engberg om det nya uppdraget:

”För det första vill jag tacka för att jag har fått förtroendet att bli ordförande för denna högst levande och engagerade förening. Jag ska göra mitt bästa för att förvalta det. I en tid med vikande läsning tror jag Författarcentrum med sina regionbildningar verkligen gör skillnad som läsfrämjare, och kommer att fortsätta att kunna göra det. Att vi är en medlemsförening, med många engagerade medlemmar är också en styrka i en tid när vi ser att politiker har en tendens att börja lägga sig i kulturen, och kommersiella aktörer på olika sätt försöker profitera på författardrömmar, t.ex. med oseriösa bokavtal och egna författarförmedlingar. Jag ser fram emot att arbeta med er runt dessa och våra andra gemensamma intressen.”

Den nya styrelsen består av Martin Engberg (ordförande Författarcentrum Riks), Andreas Palmaer (ordförande Författarcentrum Öst), Elin Grelsson (ordförande Författarcentrum Norr), Erik Hirschfeld (ordförande Författarcentrum Syd) och Hanna Jedvik (ordförande Författarcentrum Väst). Suppleanter är Helen Rundgren (Författarcentrum Öst), Elisabeth Öhman (Författarcentrum Syd), Felicia Welander (Författarcentrum Norr) och Monica Mazzitelli (Författarcentrum Väst).

Martin Engberg, född 1974, är författare och före detta redaktör för tidskriften Ord&Bild. Han debuterade 2006 med novellsamlingen Tecknen runt huset. Sedan dess har han givit ut ytterligare fyra böcker. Hans senaste bok, romanen Den röda pojken, utkom 2021 på Norstedts.

Foto: Emelie Asplund

Dela i sociala medier