Nya förutsättningar för Att skriva dansen och dansa skriften

Medverkande dansare och författare i projektet Att skriva dansen och dansa skriften. Foto: Sanna Larén.

Nya förutsättningar för Att skriva dansen och dansa skriften

Vårt experimentella och internationella projekt Att skriva dansen och dansa skriften startade i september 2019 med en workshop tillsammans med den norska dansaren och koreografen Marie Bergby Handeland. Under året har sedan tre västsvenska och tre internationella författare samt tre dansare samarbetat, huvudsakligen på distans.

I maj skulle projektet ha avslutats med en turné genom Västra Götaland och slutligen Oslo. Publiken skulle bjudas på pop-up föreställningar – ett möte mellan dans och rörelse, text och ljud i oanade kombinationer och med ett övergripande HBTQ/queer tema.

Den rådande pandemin satte stopp för turnén, men den öppnade också upp för nya tankar, idéer och möjligheter. Projektet kommer istället att bjuda på två livestreamade föreställningar där dansare och författare deltar både lokalt och på distans. Den ena föreställningen är ett samarbete med Kulturströmmar – Trollhättans stad och kommer att streamas därifrån den 27 maj. Den andra föreställningen streamas från Världskulturmuseet den 28 maj. Välkomna till två experimentella föreställningar där begreppet queer och/eller hbtq utforskas i text, röst, dans och rörelse!

Till kalendariet!