Styrelse

Ordförande

Kristín Bjarnadóttir är poet och essäist, med isländsk bakgrund. Har även översatt lyrik och dramatik till isländska från danska och svenska och vice versa. Initiativtagare till Författarcentrum Västs poetgrupp PoPP (Poeter orkar Poetiska Projekt). Vill främja litterära samarbeten inom norden så väl som internationellt.


Vice ordförande

Louise Halvardsson är född 1982 i Nässjö, har bott i England i många år, men landade 2013 i Göteborg. Hennes ungdomsroman Punkindustriell hårdrockare med attityd vann Författarförbundets debutantpris Slangbellan, 2007. Nu är hon aktuell med diktsamlingen Hejdå tonårsångest och står på scen runt om i landet.


Ordinarie ledamöter

Ingela Jonassonär fackboksförfattare och keramikkonstnär. Debuterade med Pyssla tillsammans på Rabén & Sjögren hösten 2010, senast utgiven med Julpyssla tillsammans. Mellan 2013 och 2019 var hon sammankallande i FCV:s nätverk Barnboksnätet (BBN).


Homeira Tari har skrivit sju dikt- och novellsamlingar,  senast Själens tysta skrik (dikter), 2014. Hon är verksamhetsledare för Författarcentrum Västs litterära elevtidskrift Made in Backa. Ledde även arbetet med  ungdomsfilmen Träsket blommar och boken Det glöder under askan, skriven av romska  barn och ungdomar.


Anna Mattsson: poet, romanförfattare och översättare. Senaste bok: diktsamlingen Ljusgatan på W&W, hösten 2013. Översätter mest mellan khmer (kambodjanska) och svenska, senast Kambodja berättar på Tranan 2013, och till khmer: Ur mörkret – 10 svenska noveller. Jobbar mycket med kulturutbyte med Kambodja.


Ulrika Nandra, journalist och författare med indisk-svensk bakgrund. Senaste bok, Ondska, 2018 april, (medförfattare Carl Johan De Geer), De oanständiga, om det moderna Indiens sexuella revolution, 2016, ÄGD, om makt i huvudet på Ulrika Nandra och Carl Johan De Geer, 2013. Har skapat The Urban Narrative, ett workshopkoncept i kreativt skrivande för att främja tolerans och social utveckling.


Fredrik Ahlfors är författare och röntgenläkare. Han har utgivit flera skönlitterära böcker, senast romanen Remington (2020). Miljöerna i hans böcker är ofta lätt surrealistiska, där drömmar och skevhet sipprar in och beblandar sig. Han är också författare av medicinska fackböcker och föreläser ofta om bilddiagnostik av lungsjukdomar. Löpning ligger honom varmt om hjärtat.


Suppleanter

Malin Eriksson är barnboksförfattare, med böcker från börja läsa- till yngre tonår. Rakt mot hindret! (2016) undersöker ponnysportens villkor. Med gruppen BaraHästböcker skriver och scensamtalar hon om hästlitteratur. Hon är aktiv i BBN och sitter i styrelsen i Författarförbundets barn- och ungdomslitterära sektion BULT.


Susanna Martelin utkom 2017 med unga vuxna-boken Så långt vi kan följas. Hon har tidigare medverkat i en rad antologier och tidskrifter. 1998 vann hon Lilla Augustprisets skönlitterära kategori. Martelin skriver karaktärsdrivna texter, med fokus på till exempel kris, identitet och utveckling, men också samhällsbyggande och historia. Hon intresserar sig för det stora och det lilla i att vara människa, oavsett om hon skriver för vuxna, unga eller barn.