Styrelse

Ordförande

Kristín Bjarnadóttir är poet och essäist, med isländsk bakgrund. Har även översatt lyrik och dramatik till isländska från danska och svenska och vice versa. Initiativtagare till Författarcentrum Västs poetgrupp PoPP (Poeter orkar Poetiska Projekt). Vill främja litterära samarbeten inom norden så väl som internationellt.

 


Vice ordförande

Ingela Jonasson är fackboksförfattare och keramikkonstnär. Debuterade med Pyssla tillsammans på Rabén & Sjögren hösten 2010, senast utgiven med Julpyssla tillsammans. Engagerad i FCV:s nätverk Barnboksnätet (BBN), där hon är sammankallande sedan 2013.

 

 

 


Ordinarie ledamöter 

Elin Boardy, författare och bibliotekarie. Har skrivit fyra romaner, senast  Tiden är inte än (2017). Mellan 2005 och 2010 var Elin medredaktör för den litterära tidskriften Fantasin. Ungdomsbibliotekarie  i Lerum.

 

 

 

 

Anna Mattsson: poet, romanförfattare och översättare. Senaste bok: diktsamlingen Ljusgatan på W&W, hösten 2013. Översätter mest mellan khmer (kambodjanska) och svenska, senast Kambodja berättar på Tranan 2013, och till khmer: Ur mörkret – 10 svenska noveller. Jobbar mycket med kulturutbyte med Kambodja

 

 

 

Namdar Nasser är översättare, författare, förläggare och utbildningskonsult inom grafisk formgivning. Han översätter från persiska till svenska och vice versa och vill verka för att främja kulturutbytet mellan Sverige och Iran.

 

 

 

 

Homeira Tari har skrivit sju dikt- och novellsamlingar,  senast Själens tysta skrik (dikter), 2014. Hon är verksamhetsledare för Författarcentrum Västs litterära elevtidskrift Made in Backa. Ledde även arbetet med  ungdomsfilmen Träsket blommar och boken Det glöder under askan, skriven av romska  barn och ungdomar.

 

 

 

Mikael Thörnqvist är född och uppvuxen i Göteborg. Han är författare till de sju böckerna i serien Bollkänsla som handlar om Emma och hennes fotbollslag Uddens BK. 2012 utsågs han till Året författare, ett pris som delas ut av Författarcentrum Väst och Västsvenska Författarsällskapet.

 

 

 

Suppleanter

Soleyman Ghasemiani är född 1959 och kommer från Iran. Han är poet och författare och skriver på svenska, kurdiska och persiska. Förutom poesin handlar Soleymans böcker om hederskultur, kritik av kulturrelativism och barns och kvinnors fri- och rättigheter, ämnen som han också föreläser i. Han fick 2006 Fadimes Minnesfonds pris för sina insatser mot hedersvåld.

 

 

 

Louise Halvardsson är född 1982 i Nässjö, har bott i England i många år, men landade 2013 i Göteborg. Hennes ungdomsroman Punkindustriell hårdrockare med attityd vann Författarförbundets debutantpris Slangbellan, 2007. Nu är hon aktuell med diktsamlingen Hejdå tonårsångest och står på scen runt om i landet.