Styrelsen – Väst

Ordförande

Louise Halvardsson är född 1982 i Nässjö, har bott i England i många år, men landade 2013 i Göteborg. Hennes ungdomsroman Punkindustriell hårdrockare med attityd vann Författarförbundets debutantpris Slangbellan, 2007. Hon skriver både för unga och vuxna och är mycket aktiv som scenpoet. Hennes senaste verk är diktsamlingen KRAMABSTINENS – skramlad scenpoesi (2020).

Vice ordförande

Hans M Hirschi skriver hoppfulla, karaktärsdrivna historier som utsätter helt vanliga människor för oväntade situationer som synliggör bredden av queera livsöden för en bredare allmänhet. Inte för inte kallas han ”The Queen of Unconventional Happy Endings.” Utöver sitt författarskap är han make, far, konsult och tour guide i sitt älskade Göteborg. 

Ordinarie ledamöter

Homeira Tari har skrivit sju dikt- och novellsamlingar,  senast Själens tysta skrik (dikter), 2014. Hon är verksamhetsledare för Författarcentrum Västs litterära elevtidskrift Made in Backa. Ledde även arbetet med  ungdomsfilmen Träsket blommar och boken Det glöder under askan, skriven av romska  barn och ungdomar.

Anna Fohlin Mattsson (tidigare Anna Mattsson) är poet, romanförfattare och översättare. Senaste bok: diktsamlingen Ur arbetsboken på Poesiwerken Publishing, våren 2021. Hyllad och uppmärksammad för Alexandra-serien, en uppväxtskildring i romanform. Översätter mest mellan khmer (kambodjanska) och svenska, bl a Kambodja berättar på Tranan, och till khmer: bl a Pippi Långstrump (kapitelboken från 1945) och ett urval dikter av Edith Södergran. Jobbar mycket med kulturutbyte med Kambodja. Har också varit verksam som översättare från färöiska för Nordiska Ministerrådet, suttit i styrelsen för Svenska PEN och byggt upp ett lokalt PEN-center här i Göteborg.
Ulrika Nandra, journalist och författare med indisk-svensk bakgrund. Hon är aktuell med romanen Ett färgat liv. Tidigare utgivning: Ondska (medförfattare Carl Johan De Geer, 2018), De oanständiga, om det moderna Indiens sexuella revolution (2016), ÄGD, om makt i huvudet på Ulrika Nandra och Carl Johan De Geer (2013). Har skapat The Urban Narrative, ett workshopkoncept i kreativt skrivande för att främja tolerans och social utveckling.
Fredrik Ahlfors är författare och röntgenläkare. Han har utgivit flera skönlitterära böcker, senast romanen Remington (2020). Miljöerna i hans böcker är ofta lätt surrealistiska, där drömmar och skevhet sipprar in och beblandar sig. Han är också författare av medicinska fackböcker och föreläser ofta om bilddiagnostik av lungsjukdomar. Löpning ligger honom varmt om hjärtat.

Suppleanter

Christer Boberg är poet, essäist och bibliotekarie. Född 1970 i Falun, numera bosatt i Göteborg. Senast utkomna böcker på bokförlaget Trombone är diktsamlingen Terpsitone (2016) och essän Ola Julén – Orissa och bortom (2019). Utkom 2020 med miniatyrboken 22335 tillsammans med konstnären Karl Larsson Wallén. Boberg är även verksam som låtskrivare och musiker.
Tobias Gard jobbar sedan 15 år tillbaka som skolbibliotekarie i Trollhättan. Vid sidan av detta arbete skriver han barn- och ungdomsböcker, främst inom skräckgenren. Den senaste boken, Getmannen, utkom i januari 2021 och fler böcker är på gång. Dessutom har han tillsammans med Hülya Basaran skrivit boken Läslust i en digital tid där han förklarar hur man kan kombinera traditionell läsning och digital teknik för att väcka ett intresse för berättelser och berättande. Kring detta ämne föreläser han också på skolor och bibliotek runtom i Sverige.