Författarcentrum Öst

Författarcentrum Öst

Hundratals författare besöker varje år skolor, bibliotek, festivaler och litterära evenemang. De har uppläsningar och skrivarverkstäder, berättar om sitt författarskap eller håller föredrag. Det är grundtanken med Författarcentrum Öst – att sprida litteraturen och skapa möten mellan författare och läsare. Vi har förmedlat författarbesök sedan 1967.

 

Författarcentrum Öst är en ideell förening för yrkesverksamma författare. Vi har 750 medlemmar och förmedlar årligen närmare 1500 uppdrag till skolor, bibliotek, företag och organisationer. Därutöver driver vi läs- och skrivfrämjande projekt och arrangerar litterära evenemang. Vi erbjuder även professionella lektörs-, redaktörs- och korrekturläsning. Verksamheten omfattar Stockholm, Uppsala, Södermanland, Östergötland, Gotland, Örebro, Västmanland och Dalarna.

På gång i Öst

Läsning Pågår – subventionerade författarbesök

Inget kickar loss elevers läs- och skrivlust som ett bra författarbesök. Läsning Pågår skapar de bästa förutsättningarna för det – kraftigt subventionerat eller alldeles gratis, med flera av landets bästa författare för de olika målgrupperna.

Läs mer

Vill du delta i Stockholms största bokcirkel?

En stad, en bok. Det är tanken med litteraturprojektet Stockholm läser – att så många stockholmare som möjligt läser en och samma bok under ett år. Vill du också delta i Stockholms största bokcirkel? 2022 års utvalda bok är Kjell Johanssons Huset vid Flon.

Läs mer

Boka en fackboksförfattare till din skola!

Bra fackböcker ger barn och unga ett större ordförråd, ökad begreppsförståelse och vidgade tankemönster. Därför satsar Författarcentrum Öst på att få ut fler fackboksförfattare i skolan i nya projektet ”På riktigt – sakprosa i skolan”.

Läs mer

Manustjänster – proffsig hjälp för alla författare

Vi hjälper dig som har ett manus, eller en manusidé, till ett stort steg mot ett manus färdigt för tryck. Etablerade såväl som helt färska författare använder sig av tjänsterna. Alla våra medarbetare har relevant utbildning och yrkeserfarenhet.

Läs mer

Boka författare

Välkommen att boka författare till skol- och biblioteksbesök, skrivarverkstäder, litteraturfestivaler, uppläsningar, inspirations- och studiedagar med mera.