14 augusti – Europride – Uppläsningar och programsläpp

14 augusti – Europride – Uppläsningar och programsläpp

Höstsäsongen drar igång med uppläsningar och programsläpp på Kulturkalaset i Göteborg, som i år sammanfaller med Europride. Kom och lyssna på Elias Ericson, Yolanda Bohm och Kristofer Folkhammar! Vi presenterar också vårt litterära program för hösten 2018. Evenemanget är en del av Europride-firandet och Kulturkalaset.

Plats: Trappscenen, Stadsbiblioteket Göteborg
Datum: 14 augusti
Tid:
 18.15 – 19.15
Inträde: Fritt inträde
Medarrangörer: Kulturkalaset och Europride

Författarpresentationer

Elias Ericson är illustratör och serietecknare, född och uppvuxen i Stockholm, numera boende i Göteborg. Han debuterade 2013 med serieromanen Åror, som handlar om en ung transpersons första år på gymnasiet. Året därpå kom en bildbok för barn, Blompojken. Ericson har fortsatt publicera serier och berättelser, i tidningar och tidskrifter som Bang, Det grymma svärdet och Galago, ofta med HBTQ-relaterade teman.

Yolanda Aurora Bohm Ramirez är spoken word-artist och transaktivist. I år debuterar hon som poet i tryckt form med boken Ikon, en resa från barndomen i orten, till dans på barrikaderna och vidare ut i rymden i en kamp för att vara sig själv fullt ut. Vi möter rasism, trånga kroppar och könsroller, kolonialism och svåra förluster, men också närhet, kärlek och transhumanistisk gemenskap. En kraftfull debut och ett skoningslöst manifest för frihet. 

Kristofer Folkhammar debuterade med romanen Isak & Billy 2011 och har sedan dess gett ut en dikstamling och ännu en roman. Sommaren 2018 är han aktuell med novellen Piruett som ingår i boken Hetare, en antologi där elva olika författare skriver om hungriga blickar, bultande skrev, blossande kinder och ansträngd andning. Kort sagt: om sex och kärlek – och bristen på detsamma.