Projektledare nationella författardagar

Projektledare nationella författardagar

Författarcentrum Riks söker en projektledare till förstudie och planering av ett stort, årligt återkommande evenemang. Projektet ska bli nationellt och tjänsten innebär att svara för ansökningar samt research kring behov och önskemål i alla Författarcentrums fyra regioner. Vi vill att du är en noggrann, självgående och kreativ person med många idéer och erfarenhet av projektledning inom kultursektorn.

Ett stort nätverk inom litteraturområdet är meriterande. 

Det krävs en god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift.

Tjänsten är i första hand en projektanställning från 21 februari–21 oktober 2022 men vi hoppas självklart på en fortsättning. Den här initiala delen kommer vara på 25%.  Din placering geografiskt är inte så viktig. Kollektivavtal finns.

Ansökan mejlas till Anna Alsmark, anna.alsmark@forfattarcentrum.se, senast fredagen den 4 februari.

Författarcentrum är en ideell förening för yrkesverksamma författare. Verksamheten skapas och genomförs i fyra regionala föreningar. Vi har förmedlat författarbesök sedan 1967 och driver Sveriges största författarförmedling. Årligen bokar vi närmare 2500 uppdrag för författare till skolor, bibliotek, festivaler, organisationer och företag. Förutom förmedlingsverksamheten driver föreningen egna läs- och skrivfrämjande projekt, litterära scener, arrangerar författardagar och publika evenemang samt erbjuder olika manustjänster.