LitteraTUR och Retur med Provins 7 april Vävenscenen, Umeå

LitteraTUR och Retur med Provins 7 april Vävenscenen, Umeå

Moderna dystopier och smekmånader i moll

Världen förändras, gränser stängs, människor förvisas och deras relationer och val ställs på prov. Hur lever vi om vi vet att världen snart kommer att upphöra?

Provins bjuder tillsammans med tidskriften Horisont och Kulturföreningen Pilgatan in till ett samtal med rubriken ”Moderna dystopier och smekmånader i moll”, under LitteraTur och Retur, lördag 7 april i Umeå. Författarna Philip Teir, Elisabeth Rynell och Mikael Berglund för ett samtal utgående från sina senaste romaner, som alla var för sig berör ett dystopiskt tillstånd som skulle kunna ligga i en nära framtid. Samtalet leds av Anna Remmets, ansvarig redaktör för Horisont.

LitteraTur och Retur är resultatet av ett samarbete mellan kulturföreningar och kommuner i Västerbotten och Österbotten i Finland, kring att lyfta litteraturen från dessa områden. Programmet, som även involverar andra författare som Ida Linde, Anna Holmström Degerman, Timimie Märak, Katarina Mazetti med flera, pågår kl. 15.00–22.00. Provins kommer även finnas på plats med ett bokbord under dagen. Ytterligare involverade i LitteraTur och retur är KulturÖsterbotten, Vasa stad, Umeå Kommun, Länsbiblioteket i Västerbotten, Svenska Folkskolans vänner, Studieförbundet Bilda och Förlaget.

Se hela programmet för dagen och köp biljett här: http://www.vaven.se/sve/litteratur-och-retur.html

Varmt välkomna!