Skapande skola

Skapande skola är en nationell satsning för att främja att konst och kultur integreras i grundskolan på lång sikt. Inom ramen för Skapande skola kan du boka en författare till din skola.

 

Det finns många sätt att arbeta med skrivande och litteratur för att stärka elevernas kreativa förmåga och skaparlust. Författare kan med inspirerande seminarier och workshops hjälpa eleverna att hitta sitt eget konstnärliga uttryck. Genom övningar kan de träna på och reflektera över sitt skrivande och enskilt eller i grupp producera texter som i slutändan kan resultera i filmmanus, poesifestivaler, deckarantologier eller andra spännande projekt. Författarcentrums författare har tagit fram några exempel på hur man kan använda sig av författare inom ramen för Skapande skola. Förslagen ska tjäna som inspiration till hur skolan kan arbeta med litteratur, språk och skrivande.

 

Behöver du hjälp med att formulera Skapande skola-ansökningar eller vill bolla idéer? Vi kan hjälpa dig att hitta projekt utifrån era behov via vårt utbud i Författarförmedlingen.

 

Skapande skola är ett statligt bidrag som skolans huvudman, det vill säga kommunen, eller friskolechefer kan söka från Kulturrådet. Läs mer på Kulturrådets hemsida.

 

Har du frågor? Kontakta Fredrik Lagerqvist, projektledare