Skrivtävlingar

Foto: Alisa Anton

Skrivtävlingar

Tips på Skrivtävlingar i Författarcentrum Syds område.


Novellfests och Skrivas novelltävling

Novellfests och Skrivas novelltävling har temat 20-tal. Skicka in ditt novellbidrag och var med och tävla om medverkan vid Novellfest i Lund, inklusive resa och boende!

Tillsammans med Novellfest utlyser Skriva nu en novelltävling på temat 20-tal. Vinnaren och de fyra andrapristagarna kommer att bjudas in till Novellfest i Lund 12–13 september. Där får de framföra sina noveller på Skissernas Museums scen tillsammans med kända nationella och internationella novellister. Novellfest bjuder också de fem vinnarna på resa och boende i samband med festivalen.

Gör så här för att delta: Skriv en novell på temat 20-tal. Du väljer själv om novellen ska utspela sig i samtid, dåtid eller framtid, och vad du i övrigt gör för tolkning av temat.

MAX ANTAL TECKEN: 6 000 inklusive blanksteg.

Deadline: 22 juli 2020.

INLÄMNING AV TEXT: Bidraget ska vara skrivet på svenska och du får bara delta med ett bidrag. Tävlingen är öppen för alla.

Lämna ditt bidrag här.


Skriv i coronans tid

En skrivutmaning i undantagstillstånd.

En jurybedömd skrivtävling för författare verksamma i Blekinge och Kronoberg

• Tävlingen vänder sig i första hand till författare som redan är publicerade.
• Bidragen ska vara skönlitterära (prosa, poesi, novell) och tidigare opublicerade.
• Max 20 000 tecken.
• Skicka ditt bidrag som ett textdokument, t.ex. Word, till skriv@regionblekinge.se
Ange telefonnummer och vilket län du är verksam i.
• Deadline 30 september. Vinnarna tillkännages under vecka 47.

Juryn består av regionalt yrkesverksamma personer inom litteraturområdet. Förläggare, bibliotekarier, lektörer. Alla bidrag görs anonyma innan juryn läser dem.

Coachning – inspelning – framträdande
Författarna till de tre bästa bidragen vinner en timmes handledning med en expert inom litteraturområdet, tex en scencoach, lektör eller skrivpedagog.
De tre vinnande författarna framträder tillsammans på tre bibliotek i Blekinge och Kronoberg när det är fritt fram för oss att samlas igen. Vi räknar med att det inte blir senare än våren 2021. Författarna arvoderas enligt Författarförbundets rekommendationer med 3000 kr per framträdande och person.

Vinnarna erbjuds möjlighet att läsa in sin text i en poddstudio för att skapa en ljudfil att sprida i egna och Litteratur Blekinge Kronobergs kanaler.

Alla insända bidrag publiceras, om författaren själv önskar det, på Litteratur Blekinge Kronobergs webbplats, efter att vinnarna har tillkännagivits.
Välkommen med ditt bidrag!

Litteratur i Blekinge
www.biblioteksutveckling.se/litteratur