Snöfågelstipendiet

Snöfågelstipendiet

Månssons och Författarcentrum Syds vistelsestipendium
i Soller, Mallorca, första veckan i oktober 2019

Initiativet till Snöfågelstipendiet kommer från författarna Erica och Johan Månsson, som vill erbjuda kollegor/medlemmar i Författarcentrum Syd en möjlighet att vistas en vecka i deras lägenhet på Mallorca. Veckan är till för skrivande och inspiration utan krav på prestationer. En slags ”flanörsresa”
om man vill – vilket också är temat för själva ansökan till stipendiet. Författarcentrum Syds styrelse tycker att det är både roligt och hedrande att få vara med i samarbetet kring ett så fint stipendium för medlemmarna. Maria Bielke von Sydow i styrelsen är Snöfågel-koordinator i samarbetet med författarna Månsson och ansvarar för arrangemanget kring utdelningen av priset under Sommarmötet 9-11 augusti 2019 på Det Fria ordets hus i Växjö i Kronobergs län.

Hur söker man stipendiet?

Skriv en flanörsessä på max 3000 tecken (ink blanksteg). Skicka in bidraget med verksförteckning och kort behovsmotivering (max 3 meningar) senast 1 maj 2019 till mansson.erica.johan@gmail.com.

Stipendiet är sökbart för medlemmar i Författarcentrum Syd. Tillkännagivandet sker vid Författares Sommarmöte i Växjö 9-11 augusti 2019. Pristagaren bjuds på att vara med på Sommarmötet (deltagaravgift/och resa).

För mer info om Snöfågelstipendiet: Erica Månsson och Johan Månsson, mansson.erica.johan@gmail.com.

Presskontakt Erica Månsson, 076-7882701, mansson.erica.johan@gmail.com.

Presskontakt för Författarcentrum Syd: Maria Bielke von Sydow, 073-2741829, bielkevonsydow@gmail.com.

Snöfågelstipendiet 2018

Boktugg och Sydöstran skriver om Snöfågelstipendiet.

Vinnaren Milena Bergquist presenteras här.