Publicerat: 23 oktober, 2017 Skrivet av: Hedvig van Berlekom | Läs mer

+ Tuve och Kärra – Språk är makt

Made in Backa, Made in Tuve och Made in Kärra är Författarcentrum Västs litterära tidskrifter av och för barn i åldrarna 10-13 år  i stadsdelarna Backa, Tuve och Kärra i Göteborg. Barnen skriver dikter, berättelser och artiklar och gör reportage under vägledning av en kulturpedagog och gästande journalister och författare.

+ Tuve och Kärra

Made in Backa, Tuve och Kärra bidrar till att barnen erövrar det svenska språket och därmed sin rättmätiga plats i samhället. På så vis är tidskrifterna demokratiprojekt. Devisen är ”Språk är makt!”

Made in Backa, Tuve och Kärra ska också ge barnen ökad kunskap om varandras kulturer och bättre förståelse för varandras olikheter, vilket på sikt leder till ökad integration, mindre fientlighet, mer trygghet, bättre självkänsla och självförtroende.

Projektledare och ansvarig utgivare är kulturpedagogen och författaren Homeira Tari som också ingår i styrelsen för Författarcentrum Väst. Made in Backa finansieras i huvudsak av Norra Hisingen.

Made in Backa har getts ut regelbundet i sju år. Made in Tuve och Made in Kärra har tillkommit på senare år. De har samma inriktning och finansiering och framställs på samma vis som Made in Backa. Dock har de en betydligt glesare utgivning.

Klicka här för att komma till de aktuella numren av tidskrifterna!

Kontakt: homeira_tari@hotmail.com

Dela i sociala medier