Styrelsen – väst

Ordförande

Kristín Bjarnadóttir är poet och essäist, med isländsk bakgrund. Har även översatt lyrik och dramatik till isländska från danska och svenska och vice versa. Initiativtagare till Författarcentrum Västs poetgrupp PoPP (Poeter orkar Poetiska Projekt). Vill främja litterära samarbeten inom norden så väl som internationellt.

 


Vice ordförande

Ingela Jonasson är fackboksförfattare och keramikkonstnär. Debuterade med Pyssla tillsammans på Rabén & Sjögren hösten 2010, senast utgiven med Julpyssla tillsammans. Engagerad i FCV:s nätverk Barnboksnätet (BBN), där hon är sammankallande sedan 2013.

 

 

 


Ordinarie ledamöter 

Homeira Tari har skrivit sju dikt- och novellsamlingar,  senast Själens tysta skrik (dikter), 2014. Hon är verksamhetsledare för Författarcentrum Västs litterära elevtidskrift Made in Backa. Ledde även arbetet med  ungdomsfilmen Träsket blommar och boken Det glöder under askan, skriven av romska  barn och ungdomar.

 

 

 

Anna Mattsson: poet, romanförfattare och översättare. Senaste bok: diktsamlingen Ljusgatan på W&W, hösten 2013. Översätter mest mellan khmer (kambodjanska) och svenska, senast Kambodja berättar på Tranan 2013, och till khmer: Ur mörkret – 10 svenska noveller. Jobbar mycket med kulturutbyte med Kambodja

 

 

 

Ulrika Nandra är journalist och författare med indisk-svensk bakgrund. Senaste bok, Ondska, Leopard förlag, 2018 april, (medförfattare Carl Johan De Geer), De oanständiga, om det moderna Indiens sexuella revolution, Carlsson bokförlag, 2016, ÄGD, om makt i huvudet på Ulrika Nandra och Carl Johan De Geer, Carlsson bokförlag, 2013. Har skapat The Urban Narrative, ett workshopkoncept i kreativt skrivande för att främja tolerans och social utveckling, och har uppdrag på bland annat fängelset Kumla.

 

Malin Eriksson är barnboksförfattare, med böcker från börja läsa- till yngre tonår. Rakt mot hindret! (2016) undersöker ponnysportens villkor. Med gruppen BaraHästböcker skriver och scensamtalar hon om hästlitteratur. Hon är aktiv i BBN och sitter i styrelsen i Författarförbundets barn- och ungdomslitterära sektion BULT.

 

 

 

Daniel Svensson är poet och historiker. Han debuterade 2010 med diktsamlingen “I väntan på nästa promenör” och har därefter bland annat skrivit dikter, psalmtexter och historisk facklitteratur. Mycket av hans skrivande kretsar kring frågor om natur och landsbygd, ofta med någon koppling till idrott.

 

 

 

Suppleanter

Soleyman Ghasemiani är född 1959 och kommer från Iran. Han är poet och författare och skriver på svenska, kurdiska och persiska. Förutom poesin handlar Soleymans böcker om hederskultur, kritik av kulturrelativism och barns och kvinnors fri- och rättigheter, ämnen som han också föreläser i. Han fick 2006 Fadimes Minnesfonds pris för sina insatser mot hedersvåld.

 

 

Louise Halvardsson är född 1982 i Nässjö, har bott i England i många år, men landade 2013 i Göteborg. Hennes ungdomsroman Punkindustriell hårdrockare med attityd vann Författarförbundets debutantpris Slangbellan, 2007. Nu är hon aktuell med diktsamlingen Hejdå tonårsångest och står på scen runt om i landet.