Författarcentrum Syd

Författarcentrum Syd

Författarcentrum Syd är en ideell förening för yrkesverksamma författare. Föreningen har cirka 400 medlemmar i Skåne, Blekinge och Småland. Genom författarförmedlingen bokar Författarcentrum Syd årligen cirka 500 författarbesök och framträdanden.

 

Vi är också arrangör av flera publika litterära program som vi såväl gör i egen regi och i samarbeten med andra föreningar och kulturaktörer i vårt upptagningsområde, såsom Litteraturnod Vimmerby, Ölandsförfattarna, Lyrikvännen, Mediaverkstaden Skåne, Marinpedagogiskt centrum, SYSAV, Världspoesidagen i Malmö, samt bibliotek, litterära arrangörer och bokmässor.

På gång i Syd

Stora författardagen i Hässleholm

Säkra en plats på Sydsveriges stora litteraturdag! Hässleholms kulturhus 17 nov kl 9-16. Sydsveriges största författardag: femton författare och fem spännande samtal på temat ”Gränser”.

Läs mer

Boknytt i Syd hösten 2022

Författarcentrum Syd tipsar om nyutgivna och kommande böcker av våra medlemmar. Planerar du för att boka in en författare? Här finns tips om aktuella författarskap.

Läs mer

Marknadsför dig som författare

Jag heter Ali Alabdallah och den 30 oktober kommer jag att leda en kurs i hur du som författare kan marknadsföra dig genom att skapa film med din telefon.

Läs mer

NaturLitt Malmö

NaturLitt Malmö är ett litterärt program som knyter samman litteraturen med klimatet. Under hösten arrangerar vi tio publika litteraturevenemang runt om i Malmö som handlar om miljö, hållbarhet och natur ur olika perspektiv.

Läs mer