Författarcentrum Syd

Författarcentrum Syd

Författarcentrum Syd är en ideell förening för yrkesverksamma författare. Föreningen har cirka 400 medlemmar i Skåne, Blekinge och Småland. Genom författarförmedlingen bokar Författarcentrum Syd årligen cirka 500 författarbesök och framträdanden.

 

Vi är också arrangör av flera publika litterära program som vi såväl gör i egen regi och i samarbeten med andra föreningar och kulturaktörer i vårt upptagningsområde. Läs mer om Författarcentrum Syd här.

Författaren Merima Dizdarević.

På gång i Syd

Författare läser i solidaritet med folket i Iran

Författarcentrum och Sveriges Författarförbund har startat en kampanj till stöd för frihetskampen i Iran. I solidaritet med det iranska folket läser författare egna och andras texter under hashtaggen #writersreadforiran.

Läs mer

Medlemsinbjudan

Workshop – Barnkonventionen – vad spelar den för roll? Varmt välkommen på en digital inspirationsföreläsning i Barnkonventionen och barnrättsperspektivet kopplat till litteraturområdet med Sylvia Carlsdotter.

Läs mer

Master Class med Monika Fagerholm

Kursen pågår 7-8 juni och är en avancerad textkurs för erfarna prosaförfattare som är medlemmar i Författarcentrum Syd.

Läs mer

Läs mer om vad som är aktuellt i Författarcentrum Syd här.

Varannan Sakprosa

Vi satsar på sakprosan 2023, för att synliggöra både den och dess särskilda författare. Men också för att bidra till dess utveckling som unik litterär form. Detta kommer att märkas vid egna program och arrangemang då vi bokar minst varannan sakprosaförfattare under parollen Varannan Sakprosa.

Läs mer
Varannan sakprosa märke