Författarcentrum Syd

Författarcentrum Syd

Författarcentrum Syd är en ideell förening för yrkesverksamma författare. Föreningen har cirka 400 medlemmar i Skåne, Blekinge och Småland. Genom Författarförmedlingen bokar Författarcentrum Syd årligen cirka 500 författarbesök och framträdanden.

 

Vi är också arrangör av flera publika litterära program som vi såväl gör i egen regi och i samarbeten med andra föreningar och kulturaktörer i vårt upptagningsområde. Läs mer om Författarcentrum Syd här.

Författaren Merima Dizdarević.

På gång i Syd

Höjda författararvoden från 1 januari 2024

Sveriges Författarförbund och KLYS har beslutat att höja minimiarvodena för framträdanden som görs av författare och andra kulturskapare.

Läs mer

Julmingel för medlemmar

Kom i julstämning med oss! Tisdagen den 12 december kl 18-20 är du välkommen till Författarcentrum Syds medlemsmingel med jultema.

Läs mer

Barnkonventionen – ett verktyg för kultur i skolan!

För dig som är medlem i Författarcentrum Syd kommer nu uppföljningen till vårens digitala föreläsning om Barnkonventionen – vad spelar den för roll? En halvdagsworkshop för dig som vill få fördjupad kunskap om Barnkonventionen.

Läs mer

Läs mer om vad som är aktuellt i Författarcentrum Syd här.

Varannan Sakprosa

Vi satsar på sakprosan 2023, för att synliggöra både den och dess särskilda författare. Men också för att bidra till dess utveckling som unik litterär form. Detta kommer att märkas vid egna program och arrangemang då vi bokar minst varannan sakprosaförfattare under parollen Varannan Sakprosa.

Läs mer
Varannan sakprosa märke