Vägledning

Tillbaka till Författarförmedlingen

Vägledning

Hur går det till att boka ett författarbesök?

Logga först in som arrangör med hjälp av din e-post och ditt lösenord. Har du inget arrangörskonto? Registrera dig här.

Sök önskad författare. När du bestämt vilken författare du önskar boka kan du enkelt göra en förfrågan direkt från webbsidan. Bokningsförfrågan skickas sedan till en av våra författarförmedlare som tar hand om ärendet.
Du kan också vända dig direkt till en författarförmedlare i den region du tillhör.

Författarcentrum sköter kontakten med författaren till dess att bokningen är klar. Då skickas en bokningsbekräftelse där alla uppgifter om arrangören, författaren, arvodet, uppdragets art och längd finns med. Arrangören ordnar i de flesta fall resa och övernattning.

Hur förbereder man på bästa sätt ett författarbesök?

Offentligt författarbesök

Kontakta författaren i god tid före besöket och kom överens om upplägget. Diskutera upplägget tillsammans med författaren. Jobba gärna tillsammans med andra lokala organisationer, studieförbund, teatergrupper m.m. Ett bra tillfälle att fördjupa kontakterna. Inbjud lokaltidningen som medarrangör. Förhandsreportage i tidningen kan lätt göras över telefon med författaren. Kanske kan författaren komma tidigare för pressintervjuer och signering i bokhandeln – kolla det!
Vid annonsering vänligen ange att författaren är bokad via Författarcentrum.

Författarbesök i skolan

Kontakta författaren i god tid. Diskutera författarbesökets upplägg tillsammans med författaren. Vad är tanken bakom författarbesöket? Vad vill klassen/skolan få ut av författarbesöket? Se till att klassen är förberedd på att det ska komma en författare på besök. Berätta om författaren och om hans/hennes böcker. Vilka ämnen skriver han/hon om? Möt gärna författaren i entrén. Det kan vara svårt att hitta på ett nytt ställe. En vuxen från skolan utöver författaren ska finnas med under besöket. Författaren ersätter inte läraren. Om du vill kontakta media inför besöket – diskutera i så fall detta först med författaren.


Tillbaka till Författarförmedlingen